Natalya Kaspersky G Data részvényeket vásárolt

forrás Prim Online, 2012. október 16. 14:47

Natalya Kaspersky, az InfoWatch Holding tulajdonosa megszerezte a német antivírusgyártó, a G Data Software AG 16,8 százalékát. A részvények különböző tulajdonosoktól származnak, és egy berlini kockázati tőkével foglalkozó cégen keresztül került sor a vásárlásra.

A G Data és Natalya Kaspersky együttműködése egészen 1996-ig nyúlik vissza, amikor a G Data társalapítója, Kai Figge találkozott az üzletasszonnyal a hamburgi CeBIT-en. Abban az időben Natalya Kaspersky a Kaspersky Lab antivíruscég egyik igazgatója volt, és a vállalatvezetők megegyeztek abban, hogy cégeik technológiai partnereivé válnak egymásnak.

Natalya Kaspersky az egyik legsikeresebb üzletasszony az IT iparban tevékenykedő hölgyek közül. Volt férjével, Eugene Kasperskyvel együtt 18 év alatt vállalkozásukat a világ egyik vezető biztonsági cégévé fejlesztették, amely világszerte több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztat. Ebben az évben Natalya Kaspersky végleg kilépett a Kaspersky Lab-ból, és eladta részvényeit.

Kai Figge, a G Data társalapítója a részvényvásárlás kapcsán így nyilatkozott: „1996 óta ismerem Natalya Kasperskyt. Egy kiváló jellem, aki a mozgatórugója volt egy egyedülálló sikertörténetnek. Izgatottan várom, hogy megbízható, tapasztalt és okos partnerként segítse cégünket a fejlődésben. Ilyen kombinációról álmodtunk.”

Natalya Kaspersky a következőket emelte ki: „Nagyon örültem Kai Figge ajánlatának, hogy csatlakozzak a G Data-hoz. Sok évig figyeltem ezt a céget, és azt gondolom, hogy kiváló termék portfóliója és magas szintű védelme miatt érdemes a nemzetközi sikerre. Az évek alatt a G Data jelentős technológiai fejlesztéseket vitt végbe. Lenyűgöző, hogy a cég termékei mennyi jelentős nemzetközi díjat nyertek el. Azt hiszem, hogy az IT világában történt változások ellenére a minőségi antivírusszoftver még mindig prioritás. A vállalat felügyelőbizottsági tagjaként világszerte terjeszteni fogom a G Data kiváló hírét, és remélem, hogy segíthetem a céget az IT biztonság területén szerzett tudásommal és tapasztalatommal.”

Kapcsolódó weboldal: http://virusirto.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50