Rock és Punk rajongók is zúzhatnak az EFOTT-on

Czipperer Dia, 2013. április 18. 16:25

Több ismert kemény banda is színpadra lép idén, Zánkán. Ne húzzátok fel a nyúlcipőt, inkább kezdjetek el gyúrni a nagy zúzásra, hiszen a hangulatról számos népszerű banda is gondoskodik majd június 25-30. között.

Ha kemény bulis tombolásra vágysz, az EFOTT-on megkaphatod: többek között a Junkies, a Road, a Subscribe, és az Ivan & the Parazol is ott lesz idén az év legnagyobb egyetemista buliján.

 

A Road 2004-ben, Nem kell más című albumával robbant be a köztudatba, azóta pedig sorra gyűjti be az elismeréseket. Idén márciusban már ötödik lemezük sikerének örülhetnek, amely rövid idő alatt aranylemez lett. A Tegyük fel… című album lemezbemutató turnéja már elindult, állomásai közül pedig természetesen az idén Zánkán, erdős-ligetes partszakaszon tartott magyar fesztivál sem hiányozhat.

 

A punk rock vonalat a Junkies képviseli majd. A zenekar 1994-es megalakulása óta tíz albumot tudhat maga mögött és 2008-ban az érettségi tételek sorába is bevonult. Az egyik győri iskolában ugyanis a Junkies és a Tankcsapda egy-egy dalának elemzése és összehasonlítása volt a szerencséskezű érettségizők feladata.

 

Az alternatív metál zenét játszó Subscribe is ellátogat a Balaton partjára. Az 1999-ben alakult zenekar itthon és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvend. 2008-ban, nemcsak a rajongók, de a szakma is kifejezték véleményüket a zenekarral kapcsolatban: a banda Stuck Progress To Moon című albuma Fonogram-díjat nyert modern rock kategóriában.

 

Az Ivan & The Parazol három éve robbant be a köztudatba, ugyanakkor harmadik alkalommal léphet az EFOTT színpadára is. A srácok mindig nosztalgikus örömmel gondolnak a 2011-es EFOTT-fellépésükre, hiszen frissen alakult zenekarként az elsők között érkezett a több évtizedes múltú magyar kulturális fesztivál szervezőinek felkérése: „Hatalmas megtiszteltetés volt akkor Szolnokon játszani! Azóta minden évben egyre jobban érezzük magunkat, és ez egyértelműen a lelkes közönségnek köszönhető” – mondja a zenekar énekese, Vitáris Iván. 

 

 

Ivánék nemrég tértek haza Amerikából és máris teljes gőzzel készülnek Balaton parti fellépésükre. A zenekar frontembere ma is nevetve emlegeti a tavalyi EFOTT-os élményüket, amikor sikerült megidézniük egy romantikusan tomboló vihart: „Láttuk, hogy közelednek a viharfelhők és csak a hecc kedvéért elkezdtük játszani a The Doors „Riders on the storm” című számát. Erre mikor vége lett a koncertnek, leszakadt az ég. Érdekes volt onnan nézni a futkározó közönséget, akiket láthatólag felszabadított a kánikula után érkező eső.”

 

Aki ezektől sem pörgött fel, annak sem kell aggódnia: lesz Tankcsapda, Alvin és a Mókusok, Zorall és Depresszió is.

Kulcsszavak: zene fesztivál EFOTT

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50