A tajvani HTC titkaival kereskedetek volna, lebuktak

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 2. 12:37

Ipari titok eladásának szándékával gyanúsítják a tajvani HTC okostelfon-gyártó három vezető munkatársát, illetve mérnökét, akik állítólag szárazföldi kínai konkurenseknek akartak műszaki, technológiai információkat tovább adni - jelentette a tajvani média a hétvégén.

A nyomozók a vállalatvezetés feljelentése nyomán már megkezdték a vizsgálatokat a HTC kutató és fejlesztő központjában, valamint a gyanúsítottak irodájában és otthonukban - számolt be a China Times című helyi lap.
 

Hírek szerint azt az interfész technológiát kívánták áruba bocsátani, amelyet a cég új, idén bemutatásra kerülő Sense 6.0 típusú készülékében alkalmaz. Úgy tudni, az érintettek - a HTC vezető ipari formatervezője, részlegvezetője és tervezője - már tárgyaltak meg nem nevezett szárazföldi kínai vállalatokkal a technológia megszerzéséről.
 

A három férfit kereskedelmi titkok ellopásával és bizalommal való visszaéléssel gyanúsítják, amelyek - egyenként - legfeljebb tíz év börtönnel büntethetők Tajvanon. Egyelőre nem vették őket őrizetbe őket, valamennyien tagadják a vádat. A HTC nem kívánta kommentálni az ügyet.
 

Sajtóértesülések szerint az érintettek hamis számlákkal több mint tízmillió tajvani dollár (76 millió forint) értékben követeltek tervezői díjat a vállalattól, ami miatt szintén eljárást kezdeményeztek ellenük. A három férfi külön tervezői irodát működtetett Tajvan szigetén és a szárazföldi Kínában.
 

A HTC saját okostelefonjai mellett több amerikai nagyvállalatnak is gyárt készülékeket, a Google Nexus One-t is a HTC állítja elő. Becslések szerint a cég tavaly a világ okostelefon-piacából 4,6 százalékkal részesedett, ami jelentős visszaesésnek számított az előző évi 8,8 százalékhoz képest.

Kulcsszavak: HTC jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14