Nagysebességű rendszámtábla-felismerő rendszert fejleszt a Xerox

Az amerikai autópályán könnyítik meg a haladást

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 17. 11:03

A Xerox az amerikai autópályákon fejlesztette ki új megoldását, amely egy nagysebességű rendszámtábla-felismerő rendszer. Ez nagy előrelépést jelent a közlekedésbenn, hiszen ezáltal a forgalom folyamatossá válik.

Az egyre növekvő forgalom, a folyamatos dugók és egyéb közlekedési anomáliák arra ösztönözték a Xerox kutatóit, hogy olyan megoldást fejlesszenek ki, amely a gyorsabb és biztonságos haladást segíti elő az amerikai autópályákon. A vállalat „Intelligens érzékelés a közlekedésben” elnevezésű projektjének középpontjában a nagysebességű rendszámtábla-felismerő rendszer kialakítása áll.

 

A megoldás központi eleme a speciális infraérzékelővel ellátott kamera. Ez képes lesz arra, hogy leolvassa a rendszámokat anélkül, hogy gépjárműveknek csökkenteniük kellene a tempót a maximálisan megengedett sebességükből. A sofőrök csupán kihajtanak az autópályára és a rendszer automatikusan számlázza nekik az úthasználati díjat, amelyet rendezniük kell. A forgalom folyamatossá válik, és nem lesznek többet felesleges várakozások.

 

A rendszer élesítése bűnüldözési szempontból is hasznos, miután azt összekötik a hatóságok nyilvántartásával, így a körözött autók is gyorsan kiszűrhetőek lesznek az autópályán.

Kulcsszavak: fejlesztés megoldás Xerox

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39