A Vodafone mobilszolgáltatót környékezi az AT&T

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 5. 14:16

Az AT&T amerikai távközlési konszern a legnagyobb európai mobilszolgáltató, a Vodafone megvásárlásának stratégiáján dolgozik - írja az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Bloomberg hírügynökség.

Az akvizíció forgalmában a világ legnagyobb távközlési társaságát hozná létre, amelynek piaci tőkeértéke meghaladná 250 milliárd dollárt. Együttesen több mint 500 millió mobil előfizetővel a társaság előnyös tárgyalási pozíciót élvezne a Google Inc. és az Apple Inc. társasággal a készülékárakról és a mobil hirdetési tarifákról folytatott tárgyalásokon.
 

Az akvizíció megvalósítása azonban függvénye annak, hogy lezáruljon a Vodafone 45 százalékos Verizon Wireless részesedésének 130 milliárd dolláros eladása a Verizonnak.
 

Simon Gordon, az angliai székhelyű Vodafone szóvivője elzárkózott annak kommentálásától, hogy vállalata érdeklődik-e az AT&T vagy bármely más vállalat kivásárlási ajánlata iránt. Brad Burns, a dallasi AT&T szóvivője nem kommentálta az AT&T európai terjeszkedési terveit.
 

Vittorio Colao, a Vodafone vezérigazgatója a Bloomberg hírügynökséget tájékoztató források szerint a felkínált kondíciók függvényében alapvetően nyitott az akvizíció felé.
 

Az AT&T akvizíciós stratégiája a Bloomberg értesülése alapján több, önmagában is értékesíthető egységre osztaná fel a Vodafone érdekeltségeit. A feltörekvő piaci érdekeltségeket például olyan vásárlók, mint az America Movil vagy a China Mobile számára vonzó társaságokba szervezné ki.
 

Az afrikai piacon érdekelt francia Orange SA a Bloomberg értesülése szerint már érdeklődését fejezte ki a Vodafone afrikai üzlete iránt. Az Orange nem kommentálta az értesülést.
 

A Vodafone alternatívájaként az AT&T az Orange és a Deutsche Telekom AG brit érdekeltségét, az EE társaságot szemelte ki magának európai terjeszkedésének bázisaként. Egy ilyen akvizíció azonban nem biztosítana számára hídfőállást Európa legnagyobb nemzeti piacán, Németországban, amit a Vodafone, a Deutsche Telekom, a Telefonica és a Royal KPN NV osztott fel egymás között.

Hírközlés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prepaid TV szolgáltatást vezet be a UPC

MyTime néven új, előre fizetéses TV szolgáltatást vezet be a UPC. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mostantól a csomagok között rugalmasan, akár egyik hónapról a másikra váltsanak. A szeptembertől elérhető MyTime szolgáltatás az aktuális igényekhez igazodó, rugalmas televíziózási élményt nyújt. 

2019. szeptember 17. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás