Jól ment a Vodafone-nak az első félévben

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 13. 14:01

A Vodafone Group 22 milliárd 34 millió font árbevételt ért el a szeptember végén zárult első félévében, 1,2 százalékkal magasabbat az egy évvel korábbinál. A tisztított részvényenkénti hozam 2,6 százalékkal 7,85 pennyre mérséklődött.

A társaság közlése szerint a féléves EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit) 4,1 százalékkal 6,6 milliárd fontra csökkent, megtisztítva a félévben jegyzett egyszeri, 228 millió fontos tételtől. A Vodafone keddi közleményében megerősítette az egész éves előrejelzését: a megtisztított üzemi profit 5 milliárd font körül, a szabad cash flow 4,5-5 milliárd font körül alakul éves szinten. A részvényenkénti osztalék a teljes évre várhatóan 11 penny lesz.
 

A közlemény idézi Vittorio Colao vezérigazgatót, aki szerint bár nagyon nehéz sikeresen működni Európában, bizakodnak a gazdasági növekedést ígérő előrejelzésekben a következő két évre, és abban, hogy a szabályozás jobban fogja támogatni az iparági befektetéseket és a konszolidációt. Hozzátette, a cég jól haladt a hosszú távú stratégia megvalósításával. A stratégia, illetve a kommunikációs szolgáltatások fejlesztése erős alapot adnak a jövőre nézve. Az organikus befektetési program keretét 7 milliárd fontra emelték azért, hogy egy még erősebb hálózatot hozzanak létre.

Kulcsszavak: Vodafone +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB technológiája segít az olasz jégkrémtárolásban

Az ABB technológiáinak köszönhetően garantáltan nem lesz jégkrémhiány. A cég optimalizálja a teljesítményt és az energiafogyasztást Olaszország legnagyobb szabályozott hőmérsékletű logisztikai központjában.

 

2019. szeptember 16. 09:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás