Változzunk, hogy változtassunk!

Fenntarthatósági Csúcs 2013

forrás: Prím Online, 2013. november 18. 13:04

Negyedik alkalommal rendezi meg a Piac & Profit a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozóját. Az idei „Magyar Fenntarthatósági Csúcs” fókuszában az értékváltás szükségessége áll. Esélyünk az élhető világ visszaállítására és megtartására ugyanis valószínűleg csak akkor lesz, ha minél többen változtatjuk meg értékrendünket, gondolkodásunkat.

 

Milyen erőfeszítéseket teszünk a fenntartható fejlődés érdekében azért, hogy fennmaradjon élhető világunk? 2010 novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult az Első Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciasorozat. Azóta minden év novemberében összegyűlnek tudósok, politikusok, civil szervezetek képviselői és üzletemberek, hogy a kérdésre választ adjanak. A csúcs fővédnökei 2011 óta Láng István akadémikus, a Brundtland Bizottság tagja, László Ervin akadémikus, a Budapest Klub elnöke, világhírű filozófus, író, valamint Juhász Árpád geológus.

 

 

 

A páratlan társadalmi támogatottságot kapó rendezvényen idén Hízó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára mutatja be a fenntartható fejlődés érdekében folyó operatív kormányzati munkát, Faragó Tibor címzetes egyetemi tanár beszél a nemzetközi porondon megjelenő fejlesztési és fenntarthatósági célokról, és Gyulai Iván ökológus jóvoltából szó lesz arról is, hogy vajon a fenntartható fejlődés és a fenntartható gazdasági növekedés megvalósulhat-e együtt. A konferencián a dialógusokban a közönség véleményére, aktív részvételére is számítanak a rendezők.  

 

A találkozóval a Piac & Profitnak nem titkoltan az a célja, hogy a globális, nagy találkozók sorába beillessze a nemzeti párbeszédet, tudatosítva, hogy minden országnak és minden embernek, nekünk magyaroknak is van mit tennünk a globális és helyi negatív folyamatok feltartóztatása és a trendek megváltoztatása érdekében. A tavalyi Magyar Fenntarthatósági Csúcs fókuszában az üzleti szektor felelőssége állt, idén az értékváltás szükségszerűsége kerül a középpontba.

 

Fő témák:

  

·         Alternatív gazdasági gondolkodásmódok

·         A fenntartható fejlődés esélyei hazánkban

·         Növekedés kontra fenntarthatóság

·         A széndioxid jövője

·         A kiszolgáltatottság nélküli ember

·         Etikus gazdaság a világ fennmaradásáért

·         Hol kezdjük a paradigmaváltást?

·         Jó üzlet a környezettudatosság

·         Az emberek mentális állapotának okai
 

 

Időpont: 2013. november 20. (szerda), 09.00-17.00

Helyszín:  Budapest, Danubius Hotel Arena, 14. ker. Ifjúság útja 1-3.

  

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak, és regisztrálhatnak.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás