A Google elszántan küzd a gyermekpornográfia ellen

Czipperer Dia, 2013. november 18. 16:06

A Google bejelentette, hogy az elmúlt három hónapban több mint kétszáz ember dolgozott azon, hogy új technológiát fejlesszenek ki annak érdekében, hogy blokkolják a gyermekpornóhoz kapcsolódó internetes keresési eredményeket.

David Cameron, brit miniszterelnök júniusban azt követelte a Google-től és más internetes óriásoktól, hogy távolítsák el a gyermekek bántalmazását ábrázoló képeket az internetről. Ezután a Google nagy munkába kezdett. Finomhangolta algoritmusát, hogy megtisztítsa keresési eredményeket több mint 100 ezer lekérdezés esetében, amelyek összefüggésbe hozhatók gyermekek szexuális zaklatásával.

 

A változások több mint 150 nyelven lépnek majd életbe, vagyis valóban globális hatású lesz. Most azonban egyelőre csak az angol nyelvű oldalaknál tapasztalható a változás.

 

A Microsoft is hasonló korlátozásokat vezet majd be a Bing és a Yahoo kapcsán. A Bing és a Google kereső együtt szinte lefedik az internetes kereséseket 95%), így megkerülhetetlen volt számukra, hogy Cameron nyári felhívásának eleget tegyenek.

 

A Google a jövőben a YouTube-on is hasonló technológiák kívánnak bevezetni, amely képes azonosítani az ilyen jellegű videókat.

 

A vállalat már azon is dolgozik – többek között gyermekvédelmi szervezetekkel együttműködve – , hogy egyre több figyelmeztetés jelenjen meg az interneten, amelyek arról tájékoztatják az embereket, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések illegálisak, és elmagyarázza nekik, ha gondjuk van, hol kaphatnak segítséget.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20