Okostelefon Akadémia: Fókuszban a keresés

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 09:03

Mi mindent ad nekünk az internetes keresés? Tényleg a kezünkbe tette az egész világot, vagy belefulladunk az információáradatba? Mit ér a lexikális tudás a jövőben? Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a keresési lehetőségekből?  A Telenor legújabb Okostelefon Akadémiáján szakértők, kutatók és fejlesztők járják körül, hogy miként változtatja meg mindennapi életünket a keresés.

A Telenor ismét várja az okostelefonok szerelmeseit november 27-én a VAM Design Centerben megrendezendő Okostelefon Akadémián. Az esemény fő témája a keresés, amelyről ismét számos érdekes előadás és program révén adnak aktuális képet a szervezők.Előadások:
 

 • ·         Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője az okostelefonok révén kiemelkedő jelentőséget kapó kontextus alapú keresést mutatja be – „miért kaphatunk más találatot a hamburger szóra mobilon és asztali gépen?”
 •  
 • ·         Pintér Róbert, az eNet mobil kutatások vezetője az okostelefonok kínálta lehetőségek és a piackutatás összefüggését taglalja.
 •  
 • ·         Dencs Gábor a Firefox OS innovatív kereső funkcióját, az adaptív app-keresést mutatja be.
 •  
 • ·         Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója a Google keresőmotorjának fejlődéstörténetéről beszél, érintve a kép- és hangalapú keresést és a közösségi funkciók hatását a keresésre.
 •  
 • ·         Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője újszerű módszereket mutat be, hogy legfőbb digitális társunk, az okostelefon milyen megoldásokat kínál a társkeresés terén.
 •  
 • ·         Németh Barbara, az UNICEF munkatársa a HelpAPP nevű okostelefon alkalmazást mutatja be, amellyel az erőszak és a bántalmazás áldozataivá vált gyermekeknek nem kell többé kutatniuk a megoldás után, hiszen az ott lapulhat a zsebükben.
 •  
 • ·         Karáth Balázs, a FindDroid fejlesztője bemutatja, hogyan kereshetjük meg elveszett okostelefonunkat.
 •  
 • ·         Várnagy Priszcilla, a Be-novative alapítója „Hogyan keres egy startup” előadásában megosztja, mit tehet egy startup, ha megvan a jó ötlet és már csak a befektető hiányzik.


Az előadások mellett természetesen a legnagyobb eszközgyártók újdonságai is megtekinthetők lesznek az eseményen. Biztosan ott lesznek az Alcatel, az Asus, a Huawei, az LG, a Nokia, a Microsoft, a Samsung és a ZTE legérdekesebb készülékei és képviselői, az Expo teremben hazai fejlesztők témához kapcsolódó applikációi láthatók, illetve a Firefox sarokban az új mobilplatform nagykövetei a Firefox OS bemutatása mellett várják az érdeklődők kérdéseit, véleményét.

Fentieken túl egyéb szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők. A színpadon önként jelentkezők csaphatnak össze egy keresőverseny keretében, ahol bebizonyíthatják, kinek az ujja fürgébb és elméje pallérozottabb, ha egy összetett kérdésre kell gyorsan helyes választ találni okostelefon segítségével. Az est folyamán pedig még QR kódos rejtvényfejtő játék és Okostombola is lesz.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/events/568377676571306/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

A Kingston új, 1 TB-os SD-kártyájára már többezer kép és videó ráfér

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta a Canvas React Plus V60 SD-kártyát. Az új modell a felsőkategóriás UHS-II teljesítményű Canvas React memóriakártya-családot bővíti. A profi fotósok és a költségtudatos, kezdő kreatívok számára egyaránt ideális megoldást jelentő kártya akár 280 MB/s* sebességet és 1 TB** tárhelyet kínál, amellyel megváltoztatja a digitális portfóliók rögzítésének és tárolásának módját.

2024. február 27. 17:34

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30