Az Apple megkezdte az új Mac Pro szállítását

Széll Zoltán, 2013. december 23. 11:56

Az Apple bejelentette, hogy a teljesen új Mac Pro december 19-től kapható. Az újra tervezett, teljesen új Mac Pro a legújabb Intel Xeon processzoron alapul. Jellemzője még a két munkaállomás osztályú GPU, a PCIe alapú flash tároló és az ultra-gyors ECC (hibaérzékelő és hibajavító) memória. A nagy teljesítményért fizetni kell. A teljesen új Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

Az új Apple munkaállomást már nagyon várták a professzionális felhasználók, akik az egész világon nagy számban használják a Mac gépeket. Az előző generációs Mac Pro a Nehalem mikroprocesszor architektúrán alapul, amelyet 2009-ben vezetett be az Intel. Ez mára már elavult és teljesítménye a professzionális felhasználóknak kevés. Az Ivy Bride architektúrán alapuló Xeon processzorokat használó új generációs Mac Pro teljesítménye ennek kétszerese.

 

 

A Mac Pro 4-, 6-, 8- vagy 12 magos Intel Xeon processzorokat tartalmaz melyek maximális sebessége a Turbo Boost használatával 3,9GHz-ig növelhető. Az új Xeon processzornak köszönhetően a masina kétszer nagyobb, kétszeres pontosságú lebegőpontos teljesítményt szállít, mint az előző generációs Mac Pro.

 

A két munkaállomás osztályú AMD FirePro D700 GPU 12GB video memória támogatásával maximum 7TFLOPS teljesítményt kínál, melynek eredménye az előző generációs Mac Pro munkaállomásénál nyolcszor nagyobb grafikus teljesítmény. Az új Mac Pro gépen optimalizált OS X Mavericks operációs rendszer fut, amely biztosítja a Mac Pro CPU és két GPU teljesítményének maximális kihasználását. Az Apple új Mac Pro gépet az OS X Mavericks operációs rendszerrel szállítja. A decembertől megvásárolható Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

 

A masina PCIe alapú szilárdtest tárolót (maximum 1,2GB/s szekvenciális olvasási sebesség), 12GB, (maximum 64GB) ECC DDR3-1866MHz memóriát, négycsatornás memóriavezérlőt (60GB/s memória sávszélesség) tartalmaz. Ez az érték előző Mac Pro kétszerese.

 

 

Az új Mac Pro a fentieken kívül még 6 Thunderbolt 2 kaput is magába foglal, amely maximum 20Gb/s sávszélességet biztosít eszközönként. A Thunderbolt 2 kapuk maximum hat láncba kapcsolt eszközt támogatnak. A hat kapu összesen 36 (6 x 6) nagy teljesítményű külső eszköz (külső tároló, audio- és video eszközök) kezelésére képes. A Thunderbolt 2 kompatibilis az előző generációs Thunderbolt perifériákkal és támogatja a legújabb 4K felbontású képernyőket. Az új önkonfiguráló IP és a Thunderbolt szoftvert támogató OS X Mavericks lehetővé teszi a gyors kapcsolást a Thunderbolt engedélyezett Mac gépek között.

 

Az új Mac pro teljesítménye és sávszélessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes 4K (3840 x 2160) felbontással szerkesszenek video-folyamokat és valós időben lejátsszák azokat.

 

A decembertől kapható teljesen új Mac Pro az Apple online raktáraiból és kijelölt viszonteladóitól vásárolható meg. Az alapgép 3,7GHz-es, négymagos Intel Xeon E5 processzorral (Turbo Boost: 3,9GHz), két AMD Fire Pro D300 GPU-val (egyenként 2GB VRAM memóriával), 12GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárral 2999 dollárba kerül. Egy nagyobb konfiguráció 3,5GHz-es, 6 magos processzorral (Turbo Boost: 3.9GHz), két AMD Fire Pro D500 GPU-val (egyenként 3GB VRAM memóriával), 16GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárolóval 3999 dollárért kapható.

 

Rendelhető még gyorsabb 8- vagy 12 magos Intel Xeon E5 processzorokkal, AMD Fire Pro D700 GPU-val (6GB VRAM), maximum 64GB SDRAM memóriával és maximum 1TB PCIe alapú flash tárolóval is.

 

Forrás: xbitlabs.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

Lezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

2024. január 17. 19:40

Vezető nélküli navigáció a töltőállomásokhoz

A parkolóhelykeresés, majd az autó újbóli megtalálása – különösen a labirintusszerű parkolóházakban – meglehetősen fárasztó és időigényes lehet, és hasonló a helyzet a szabad töltőállomások keresésével is. A Bosch és a Volkswagen leányvállalata, a Cariad most közösen teszteli az automatizált töltési asszisztens (Automated Valet Charging) megoldását, amely az automatizált parkolási asszisztens (Automated Valet Parking) rendszeren alapul. 

2024. január 11. 12:39

Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft

Több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési céllal szándéknyilatkozatot a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. Az elmúlt időszakban a legmodernebb platformok és dobozos rendszerek integrációját igénylő megoldásokon túl egyedi fejlesztéseket is magukban foglaló megrendelések egyre gyakoribbá váltak a piacon. Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora és Magyarország egyik vezető ipari szoftverfejlesztője mostantól egymás támogatását élvezve sokkal magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket lesz képes végrehajtani, így növelve versenyelőnyüket a hazai és nemzetközi piacon.

2024. január 4. 10:13

A Wolt Drive és a MediaMarkt ultragyors, kétórás kiszállítást indít

A magyar Wolt Drive a MediaMarkt első ultragyors kiszállítási partnere. Az együttműködés a teljes hazai MediaMarkt hálózatra vonatkozik, így országszerte Szombathelytől Gyöngyösön át Békéscsabáig 28, Budapesten pedig mind a 11 MediaMarkt üzletből elérhető a villámgyors kiszállítás.

2023. december 15. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30