Az Apple megkezdte az új Mac Pro szállítását

Széll Zoltán, 2013. december 23. 11:56

Az Apple bejelentette, hogy a teljesen új Mac Pro december 19-től kapható. Az újra tervezett, teljesen új Mac Pro a legújabb Intel Xeon processzoron alapul. Jellemzője még a két munkaállomás osztályú GPU, a PCIe alapú flash tároló és az ultra-gyors ECC (hibaérzékelő és hibajavító) memória. A nagy teljesítményért fizetni kell. A teljesen új Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

Az új Apple munkaállomást már nagyon várták a professzionális felhasználók, akik az egész világon nagy számban használják a Mac gépeket. Az előző generációs Mac Pro a Nehalem mikroprocesszor architektúrán alapul, amelyet 2009-ben vezetett be az Intel. Ez mára már elavult és teljesítménye a professzionális felhasználóknak kevés. Az Ivy Bride architektúrán alapuló Xeon processzorokat használó új generációs Mac Pro teljesítménye ennek kétszerese.

 

 

A Mac Pro 4-, 6-, 8- vagy 12 magos Intel Xeon processzorokat tartalmaz melyek maximális sebessége a Turbo Boost használatával 3,9GHz-ig növelhető. Az új Xeon processzornak köszönhetően a masina kétszer nagyobb, kétszeres pontosságú lebegőpontos teljesítményt szállít, mint az előző generációs Mac Pro.

 

A két munkaállomás osztályú AMD FirePro D700 GPU 12GB video memória támogatásával maximum 7TFLOPS teljesítményt kínál, melynek eredménye az előző generációs Mac Pro munkaállomásénál nyolcszor nagyobb grafikus teljesítmény. Az új Mac Pro gépen optimalizált OS X Mavericks operációs rendszer fut, amely biztosítja a Mac Pro CPU és két GPU teljesítményének maximális kihasználását. Az Apple új Mac Pro gépet az OS X Mavericks operációs rendszerrel szállítja. A decembertől megvásárolható Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

 

A masina PCIe alapú szilárdtest tárolót (maximum 1,2GB/s szekvenciális olvasási sebesség), 12GB, (maximum 64GB) ECC DDR3-1866MHz memóriát, négycsatornás memóriavezérlőt (60GB/s memória sávszélesség) tartalmaz. Ez az érték előző Mac Pro kétszerese.

 

 

Az új Mac Pro a fentieken kívül még 6 Thunderbolt 2 kaput is magába foglal, amely maximum 20Gb/s sávszélességet biztosít eszközönként. A Thunderbolt 2 kapuk maximum hat láncba kapcsolt eszközt támogatnak. A hat kapu összesen 36 (6 x 6) nagy teljesítményű külső eszköz (külső tároló, audio- és video eszközök) kezelésére képes. A Thunderbolt 2 kompatibilis az előző generációs Thunderbolt perifériákkal és támogatja a legújabb 4K felbontású képernyőket. Az új önkonfiguráló IP és a Thunderbolt szoftvert támogató OS X Mavericks lehetővé teszi a gyors kapcsolást a Thunderbolt engedélyezett Mac gépek között.

 

Az új Mac pro teljesítménye és sávszélessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes 4K (3840 x 2160) felbontással szerkesszenek video-folyamokat és valós időben lejátsszák azokat.

 

A decembertől kapható teljesen új Mac Pro az Apple online raktáraiból és kijelölt viszonteladóitól vásárolható meg. Az alapgép 3,7GHz-es, négymagos Intel Xeon E5 processzorral (Turbo Boost: 3,9GHz), két AMD Fire Pro D300 GPU-val (egyenként 2GB VRAM memóriával), 12GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárral 2999 dollárba kerül. Egy nagyobb konfiguráció 3,5GHz-es, 6 magos processzorral (Turbo Boost: 3.9GHz), két AMD Fire Pro D500 GPU-val (egyenként 3GB VRAM memóriával), 16GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárolóval 3999 dollárért kapható.

 

Rendelhető még gyorsabb 8- vagy 12 magos Intel Xeon E5 processzorokkal, AMD Fire Pro D700 GPU-val (6GB VRAM), maximum 64GB SDRAM memóriával és maximum 1TB PCIe alapú flash tárolóval is.

 

Forrás: xbitlabs.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

Komoly áttörést hozhatnak az energetikai iparban, mintegy forradalmasíthatják az alternatív források használatát az elektromos energiatárolók. A megújuló energiára való szélesebb körű átállás megvalósulása a fenntarthatóság egy új korszakát jelentené, mindez pedig az energiatárolástól függ; ezért van akkora jelentősége ezeknek a tényleges felhasználásig energiát raktározó egységeknek.

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

Az iskolákból kerül ki a jövő generációja, akik többségében digitálisan kevésbé képzettek, tapasztaltak, ezért könnyebb célpontok. Emiatt az iskolák is egyre jobban ki vannak téve rosszindulatú kibertámadásoknak. De mit tehetnek az intézmények, hogy megerősítsék védelmüket és távol tartsák maguktól az internetes fenyegetéseket? Az ESET kiberbiztonsági szakértői elmondják.

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

A Green Fox Academy új többségi tulajdonosa és befektetője, a Sandberg Capital bevonásával folytatja nemzetközi expanzióját, valamint vállalati szolgáltatásai és képzési kínálata fejlesztését. A magyar alapítású, Szlovákiában és Csehországban is piacvezető IT bootcamp így további növekedéséhez kulcsfontosságú erőforrásokhoz jut. A Sandberggel való partnerség lehetővé teszi, hogy a vállalat élére álljon a Közép-Európa technológiai oktatási piacán zajló konszolidációnak. 

2022. október 26. 11:20

2100 cég indul idén a Szerethető Munkahelyek Díjért

A DreamJobs 6. alkalommal hirdette meg a Szerethető Munkahelyek versenyét, melyre idén több mint 2100 cég jelentkezett. Legnagyobb arányban a kisvállalatok szeretnék megmérettetni magukat, területek szerint a szoftverfejlesztés, a kommunikáció és marketing, valamint a mérnöki, műszaki oldalról érkezett a legtöbb nevezés. A toborzásban és a munkaerő megtartásában is egyre nagyobb szereppel bíró díjakat 2022. november 17-én adják át egy ingyenes online konferenciával egybekötve.

2022. október 17. 15:17

2022-ben is keresik az év legjobb marketing-megoldásait!

Early bird kedvezménnyel indul a pályázási időszak a Marketing Diamond Awards-ra október 15-én. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) immáron nyolcadik alkalommal keresi az elmúlt év legjobb marketingmunkáit, hogy a hagyományokhoz híven idén is átadja „Az Év Ügynöksége 2022” és „Az Év Megbízója 2022” díjakat. A szövetség tizenkét kategóriában várja a pályázatokat olyan kampányokról és aktivitásokról, amelyek 2021. november 1. és 2022. december 31. között valósultak meg.

2022. október 12. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55