Új Apple szabadalmak a láthatáron

Czipperer Dia, 2013. december 31. 15:26

Az Apple múlt kedden nyújtott be két új szabadalmi kérelmet. Az egyik segítségével a felhasználók úgy nyithatnák meg a jövőben az alkalmazásokat, hogy még a kijelzőt sem kell megérinteniük. A másik a biometrikus azonosítás terén nyithat új perspektívákat.

Az Apple egyik új szabadalma (U.S. Patent No. 8,614,693) a „touch and hover” kijelzők koncepciója, vagyis az érintés és lebegés. Az ötlet nem újkeletű, több Samsung termékben is hasonló technológia dolgozik, mint például a Galaxy Note 2-ben.
 


A technológiának köszönhetően a felhasználók anélkül irányíthatják Apple eszközeiket, hogy megérintenék. Csak az ujjukat vagy egy stylus tollat kell az adott app fölé tartani, és megnyílik, mintha megérintették volna. Ha minden igaz, a technológia képes lesz majd kiszűrni a véletlen mozgásokat, a felhasználó szándékait a jelerősség alapján (időtartam, hely stb.) tudja majd beazonosítani.

 

A másik ilyen benyújtott szabadalom (U.S. Patent No. 8,615,290) a készülékbe épített pulzusmérő, amely a szív jeleit méri, és képes olvasni az EKG adatokat. Ez azonosításra is szolgálna, valamint az illető hangulatát is képes megállapítani. Az érzékelők a készülékbe elrejtve találhatók majd (a készülékházban vagy a képernyőkeretben).
 


Ez a szabadalom – amelyet egyébként már 2010-ben is benyújtottak – is bizonyítja, hogy az Apple aktívan vizsgálja a jövőben használható biometrikus azonosítási megoldásokat, mint amilyen a Touch ID is.

 

Forrás: Appleinsider.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50