A SUSE Linux Enterprise Server az Amazon kormányzati felhőjében

forrás: Prím Online, 2014. február 5. 12:23

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server a nagyvállalati Linux-platformok közül elsőként elérhetővé vált az Amazon Web Services (AWS) GovCloud (US) kormányzati cloud szolgáltatásában. Az Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) rendszerben már korábban is hozzáférhető SUSE platform mostantól az AWS GovCloud (US) felhasználói, azaz az Egyesült Államok kormányzati hivatalai és azok ügyfelei számára is rendelkezésre áll, hogy megbízható, méretezhető és biztonságos, vállalati szintű Linux-platformot biztosítson a fejlesztési, tesztelési és a működéshez szükséges informatikai szolgáltatásokhoz.

A szövetségi kormányzati felhasználók az AWS GovCloud szolgáltatásban futtatható SUSE Linux Enterprise Server révén a szigorúan szabályozott informatikai szolgáltatásokat egyszerűen áthelyezhetik és kezelhetik a felhőben, miközben a szövetségi előírásoknak is eleget tesznek, így kihasználva a nyilvánosfelhő-alapú környezet nyújtotta rugalmasságot és alacsonyabb költségeket.


A SUSE Linux Enterprise Server ideális alapot kínál a nagyvállalati alkalmazások futtatásához és a nagy teljesítményű számításokhoz, illetve elemzésekhez, amelyek a szövetségi kormányzat fő felhasználási területeinek számítanak az AWS GovCloud szolgáltatásban. A SUSE Linux Enterprise Server fut a világ legnagyobb szuperszámítógépes fürtjeinek felén, emellett a Linux rendszerre készült SAP-megoldások vezető platformjának számít, vagyis a legnagyobb kihívást jelentő informatikai környezetekben bizonyította képességeit.


A SUSE Linux Enterprise Server méretezhető és bővíthető a rendszer, valamint az informatikai szolgáltatások igényeinek megfelelően. A platform 4096 logikai processzor és 64 TiB RAM használatát támogatja, megbízhatóan kezeli a bizalmas információkat, és megfelel az előírt szabványoknak. OpenSSL modulja a Common Criteria tanúsítvány EAL4+ szintje és az Egyesült Államok FIPS (Federal Information Processing Standards) 140-2 tanúsítványa mellett az ITAR előírásoknak megfelelő besorolást is kapott.


A SUSE nemrégiben bejelentette, hogy kibővíti a SUSE Linux Enterprise 11 termékek támogatási idejét: tíz évig általános támogatási szolgáltatásban részesülnek az ügyfelek, majd további három évig kiterjesztett támogatást vehetnek igénybe. A SUSE Linux Enterprise Server rendszert használó szervezetek így hosszú távon is kihasználhatják a kulcsfontosságú informatikai szolgáltatások futtatására tervezett, sokoldalú Linux platform előnyeit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09