Felvásárlása után globális szereplőként folytatja a magyar IND Group

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 10. 13:14

A banki szoftver-rendszerek vezető gyártója, a Misys felvásárolja az innovatív ügyfél-technológiájáról ismert magyar hátterű IND Group-ot, s ezzel a társaság a Digital Channels divíziójává válik - a részvények 100 százalékának adás-vételéről hétfőn írták alá a szerződést.

A többségében négy magyar magánszemély tulajdonában lévő, 2013-ban 5 milliárd forint fölötti bevételű és 250 alkalmazottal működő cég eladási árát nem közölték, de a piaci becslések szerint az elérheti vagy meghaladhatja a 10 milliárd forintot. A társaság 2013. évi kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 900 millió forint volt.
 

Az IND hétfői közleménye szerint a 120 országban jelen lévő, csaknem 2000 ügyféllel rendelkező Misys szoftvercég a változó fogyasztói igényeket felismerve döntött úgy, hogy a jövőben az IND digitális banki termékeivel erősíti portfólióját. A két vállalat között 2013 tavaszától van partneri kapcsolat, a Mysis a világ több országban értékesíti az IND banki megoldásait.
 

A közlemény szerint az 1997-ben alapított IND egyediségét az adja, hogy nem a banki elvárásoknak próbál megfelelni, hanem az ügyfelek használati szokásaiból kiindulva jut el a végső megoldásig. Ezáltal a bankok is jobban megismerhetik az ügyfeleket és személyre szabott szolgáltatásaikkal segíthetik őket pénzügyeik intézése során. Több mint félmilliárd ember már napjainkban is használ mobil eszközöket pénzügyei intézésére és ez a szám a következő négy évben megduplázódik majd - áll a közleményben.
 

A közlemény idézi Nadeem Syedet, a Misys ügyvezető igazgatóját, aki szerint az IND Grouppal kötött megállapodás erősíti a Misys digitális bankolási szolgáltatásait, mivel világszínvonalú és ügyfélközpontú megoldásokat hoz a vállalat szolgáltatási körébe.

Kulcsszavak: Misys IND e-banking

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás