Jól teljesít a Lenovo

Czipperer Dia, 2014. február 13. 12:32

A Lenovo jelenleg a legnagyobb PC- gyártó a piacon, ám bevétele meghatározó részét mégsem ez a szegmens képezi. A vállalat pénzügyi jelentése szerint az igazi növekedés az okostelefon és a táblagép értékesítéseknek köszönhető.

A Lenovo a mai napon tette közzé a tavalyi év utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit, mely növekedést mutat. A vállalat adatai szerint ebben az időszakban 32,6 millió készüléket értéksítettek, ami azt jelenti, hogy másodpercenként átlagosan 5 eszköz talált gazdára.

 

A vállalat még mindig az első helyet birtokolja a PC-piacon, 15,3 millió készüléket értékesítettek. Ám a Lenovo a mobileszközök terén is egyre jobban teljesít, ugyanis az eladott okostelefonok és táblagépek 17,3 millióra rúgnak. Ebből a táblagépek száma 3,4 millió, amely rekordnak számít a vállalat életében. Mindez jelentős mértékben a Yoga táblagépnek köszönhető, amely az első több üzemmódos tablet a piacon. Az okostelefon piac 47%-os növekedést mutat: összesen 13,9 millió készüléket értékesítettek ebben az időszakban, amely közelít az eladott PC-k számához.

 

Yang Yuanqing, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ezek az eredmények mind a bevétel, mind pedig a profit szempontjából rekord mértékűnek számítanak., és a PC Plus üzletág egyre jobban növekszik. (16%-os növekedést mutat ez a szegmens). Azt is hozzátette, hogy a Motorola Mobility és az IBM szerver felvásárláso tökéletes illeszkednek PC Plus stratégiájukhoz. Bízik benne, hogy ezek a vállalkozások hozzájárulnak majd a teljesítmény fejlődéséhez, és a hosszú távú, fenntartható növekedéshez.

 

Forrás: Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20