Hat hamis appot távolítottak el a Windows Phone Áruházból

Czipperer Dia, 2014. március 31. 14:10

A Microsoft hat hamis alkalmazást is eltávolított a Windows Phone áruházból a hétvégén. Az appokat a Google, Inc publikálta, nem pedig a hivatalos Google Inc.

A Microsoft szombaton összesen hat hamis Google alkalmazást távolított el a Windows Phone Store-ból: a Hangouts, a Google Voice, a Google Search, a Google+, a Maps és a Gmail appoknek álcázott programokat. Mindegyik 1,99 dollárba került.

 

Mint kiderült, a Google, Inc tette közzé ezeket a hivatalos Google Inc. helyett. Jelenleg az egyedüli program, amelyet a Google kínál a Windows Phone Store-ban, az a Google Search keresőalkalmazás.

 

 

 

A Microsoft elmondta a The Next Webnek, hogy számos olyan alkalmazást eltávolítottak már, amely megsérti az irányelveket a félrevezető tájékoztatás révén, mint például a mostani esetben, amikor az alkalmazások megpróbálták hamisítani a kiadó azonosítóját.

 

Mindez azután történt, hogy a Google hivatalosan is bejelentette, hogy szolgáltatásai támogatják a Windows Phone rendszert, így a fejlesztők számára több új API is elérhető. Ezt használták ki azok a fejelsztők, akik a Google neve mögé bújva akartak hasznot kovácsolni alkalmazásaikból.

 

A Microsoft lehetőséget kínál a fejlesztők számára is, ha valamilyen gyanús alkalmazást észlelnek, jelenthetik azt a reportapp@microsoft.com címen, hiszen sajnos egyre többen próbálkoznak hasonló megoldással.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24