Kiszáll az Invitelből többségi tulajdonosa

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 3. 07:42

Még az idén kiszállhat az Invitelből a többségi tulajdonos Mid Europa Partners (MEP), külföldi lapértesülések szerint már akár ebben a negyedévben megkezdené a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel - írja a HWSW online informatikai hírmagazin.

A TMTFinance nevű gazdasági lap szerint az Invitel értéke jelenleg mintegy 200 és 300 millió euró közé becsülhető. A magazin úgy tudja, hogy a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország, a Telenor Magyarország, illetve a DIGI román tulajdonosa, az RCS&RDS is aktívan érdeklődik a magyar piacon második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltató iránt - számol be róla a portál.
 

A HWSW szerint a lakossági üzletág a versenyjogi aggályok miatt aligha valószínű, hogy a Magyar Telekom kezébe kerülhetne. Az Invitel vezetékes üzletágának megszerzése leginkább a Vodafone számára lehet kecsegtető, ráadásul a tranzakció teljes mértékben illene a Vodafone jelenlegi csoportszintű stratégiájába, míg az kevéssé valószínű, hogy a Telenor Magyarország érdekelt lenne a vezetékes infrastruktúra felvásárlásában - írja a szakportál.
 

A felvásárlással kapcsolatos pletykák kapcsán a HWSW megkereste az Invitelt is, ahol közölték, a cég nem kommentálja a szóbeszédet és a tulajdonosi szándékokról szóló spekulációt.

Kulcsszavak: Invitel CIO +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59