Rugalmasabb és innovatívabb akar lenni a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 24. 09:10

2013 szeptemberében a Dell újra magánvállalat lett, és az átalakulás lezárulásával eltűnnek a rugalmasság és az innovációt akadályozó egyes korlátozások a Dell életéből - mondta el Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarországért, a Baltikumért és Izlandért felelős regionális értékesítési igazgatója a Dell szerdai sajtótájékoztatóján.

A tavaszi szezonindító sajtóeseményen Dienes-Oehm Tivadar elmondta, hogy a tőzsdei jelenléttel járó korábbi kötelezettségek néha akadályokat jelentettek. A Dell mint magánvállalat hosszabb távra tud tervezni, nem kell a negyedéves jelentések és az azonnali megtérülések miatt aggódnia. Ez a változás segíti a vállalatot, hogy a fő iparági trendekhez való alkalmazkodással jobban kielégítse a partnerei igényeit. A Dell 6000 ügyfele megkérdezésével és kapcsolódó iparági adatok felhasználásával készült felmérése szerint a legfontosabb trendek a felhőalapú szolgáltatások, a nagymennyiségű adatkezelés, a mobileszközök és a vállalati informatikai biztonság kérdései.
 

Serban Zirnovan a Dell Kelet-Európáért és Közép-Ázsiáért felelős szolgáltatói igazgatója az eseményen elmondta, hogy a megkérdezett vállalati ügyfelek 85 százaléka szerint számukra három év múlva közepes vagy jelentős fontossága lesz a felhőalapú szolgáltatásoknak. Nagy szerepe lesz az adatkezelésnek is, mert 2020-ra a világon kezelt adatmennyiség elérheti a 35 zettabyte-ot, míg a mobileszközök felértékelődnek, mert egyre többen saját hordozható készülékeiket viszik be munkahelyükre, hogy ott csatlakozzanak a belső hálózatokra. A biztonság is kulcskérdés, mert a megkérdezett cégek 80 százaléka volt kitéve az elmúlt évben jelentős biztonsági veszélynek.
 

A Dell szándéka, hogy ezekre a változásokra egyszerre adjon választ. Az elmúlt 6,5 évben azért költöttek 18 milliárd dollárt különböző technológiai cégek felvásárlására, hogy integrált megoldási lehetőségeket nyújthassanak házon belül, például a PowerEdge VRTX szervercsaláddal.
 

Serban Zirnovan hangsúlyozta, hogy a Dell nem titkolózás miatt lett magánvállalat, hanem, hogy megvalósíthassa céljait. Áprilisi adatok szerint VRTX szerverekhez kapcsolódóan a Dell értékesítési partnerei a hónap közepéig közel 7000 eladást és műszaki tanfolyamot zártak le világszerte.

Kulcsszavak: +céginfo Dell Dell-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07