A Facebooké a Moves fejlesztője

Farkas Norman, 2014. április 25. 15:35

A Facebook felvásárolta az egyik legnépszerűbb aktivitáskövető- és naplózó alkalmazásként ismert Moves fejlesztőjét, a finn ProtoGeo Oyt. Jó hír, hogy iOS és Android platformokon továbbra is elérhető marad az app.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy felvásárolta a finn ProtoGeo Oy startupot, mely a Moves mozgáskövető mobilalkalmazása által vált ismertté.

 

A Moves-ról annyit érdemes tudni, hogy az okostelefonunk gyorsulásérzékelőjét is kihasználó app, amely folyamatosan képes követni mozgásunkat a térképen. Az összegyűjtött adatokat roppant egyszerű formában tárja elénk: különböző színű körökben láthatjuk, hogy mekkora távolságot, mennyi idő alatt tettünk meg gyalog, bringával, tömegközlekedéssel, vagy futva. A Moves használatával könnyen áttekinthető tevékenységnaplókra tehetünk szert, melyeket még személyesebbé alakíthatunk például úgy, hogy elnevezzük az egyes helyeket, ahol jártunk – a megadott helyeket egyébként a program később már automatikusan felismeri, és ennek megfelelően naplóz.

 

 

A Moves tehát egy jó kis app, így nem csoda, hogy a Facebook kivetette rá hálóját. Sajnos nem tudni, hogy Mark Zuckerbergék mennyit csengettek ki a startupért, de a pletykák szerint a közösségi oldal egyik legkisebb összegű vásárlásáról van szó.

 

Az akvizícióról a ProtoGeo Oy e-mailben tájékoztatta a Moves használókat. A levélben elárulták, hogy bár a Moves csatlakozott a Facebook virágzó mobilapp családjához, iOS és Android platformon is változatlanul elérhető marad és az adatkezelésük sem módosul.

 

Mark Zuckerberg azt mondta, hogy ez az üzlet a mobil ökoszisztéma felépítésének egy fontos állomása. Közelebb visz a végső célhoz, ami nem más, mint egy összekapcsolt világ megalkotása.

 

 

[Forrás: ZDNet]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07