A Facebooké a Moves fejlesztője

Farkas Norman, 2014. április 25. 15:35

A Facebook felvásárolta az egyik legnépszerűbb aktivitáskövető- és naplózó alkalmazásként ismert Moves fejlesztőjét, a finn ProtoGeo Oyt. Jó hír, hogy iOS és Android platformokon továbbra is elérhető marad az app.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy felvásárolta a finn ProtoGeo Oy startupot, mely a Moves mozgáskövető mobilalkalmazása által vált ismertté.

 

A Moves-ról annyit érdemes tudni, hogy az okostelefonunk gyorsulásérzékelőjét is kihasználó app, amely folyamatosan képes követni mozgásunkat a térképen. Az összegyűjtött adatokat roppant egyszerű formában tárja elénk: különböző színű körökben láthatjuk, hogy mekkora távolságot, mennyi idő alatt tettünk meg gyalog, bringával, tömegközlekedéssel, vagy futva. A Moves használatával könnyen áttekinthető tevékenységnaplókra tehetünk szert, melyeket még személyesebbé alakíthatunk például úgy, hogy elnevezzük az egyes helyeket, ahol jártunk – a megadott helyeket egyébként a program később már automatikusan felismeri, és ennek megfelelően naplóz.

 

 

A Moves tehát egy jó kis app, így nem csoda, hogy a Facebook kivetette rá hálóját. Sajnos nem tudni, hogy Mark Zuckerbergék mennyit csengettek ki a startupért, de a pletykák szerint a közösségi oldal egyik legkisebb összegű vásárlásáról van szó.

 

Az akvizícióról a ProtoGeo Oy e-mailben tájékoztatta a Moves használókat. A levélben elárulták, hogy bár a Moves csatlakozott a Facebook virágzó mobilapp családjához, iOS és Android platformon is változatlanul elérhető marad és az adatkezelésük sem módosul.

 

Mark Zuckerberg azt mondta, hogy ez az üzlet a mobil ökoszisztéma felépítésének egy fontos állomása. Közelebb visz a végső célhoz, ami nem más, mint egy összekapcsolt világ megalkotása.

 

 

[Forrás: ZDNet]

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58