Rekordot döntött a Dolgozz Otthonról Nap

forrás: Prím Online, 2014. május 10. 14:26

Rekordszámú támogató, több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott idén a Telenor és a Microsoft kezdeményezésére létrejött Dolgozz Otthonról Naphoz.

A Telenor és a Microsoft munkatársai számára természetes, hogy néha otthonról vagy akár egy kávézóból, parkból dolgozhatnak, ha úgy érzik, bizonyos feladatokat ott tudnak a legjobban elvégezni. A lényeg, hogy munkájuk kiváló minőségben és határidőre elkészüljön, így a munkavégzés helyszíne bárhol lehet. Hiszen a kreativitás, inspiráció nem feltétlenül az irodai környezetben a legerősebb. Ez az új szemlélet nagyobb önállóságot ad a kollégáknak, akik ezt hatékonyabb eredményekkel hálálják meg.

 

Ebben az évben május 10.-re, egy szombati munkanapra tűzték ki a Dolgozz Otthonról Napot, hogy minél több cég csatlakozhasson. A Telenor vállalta, hogy erre a napra előfizetői számára korlátlanul elérhetővé teszi a Hipernet adatforgalmát és korlátok nélküli mobilinternet elérést biztosít.

 

 

A szervezők saját tapasztalataikból kiindulva arra buzdítják a többi hazai vállalatot, hogy legyenek nyitottak, tegyék kultúrájuk részévé, hogy irodában dolgozó munkatársaik alkalmanként otthonról, vagy más, irodán kívüli, inspiráló környezetben végezhessék munkájukat. Az idén második alkalommal megrendezett Dolgozz Otthonról Naphoz az eddiginél több cég és a korábbiaknál is több munkavállaló csatlakozott: több mint 150 cég és szervezet összesen 4000 munkavállalóval regisztrált a kezdeményezés weboldalán.

 

Örülök, hogy idén még több vállalat csatlakozott kezdeményezésünkhöz. A mobiltechnológia fejlődésének, a Hipernet 4G-nek és a mindenki számára elérhető felhőmegoldásoknak köszönhetően ma már nincs akadálya annak, hogy bárhonnan elérjük leveleinket, anyagainkat és teljes értékű munkát végezzünk bárhonnan. Rendszeresen dolgozom otthonról, és ez a lehetőség természetesen a munkatársaim számára is elérhető, mert azt tapasztalom, hogy egy-egy irodán kívül eltöltött munkanap kifejezetten hatékony tud lenni.” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.  

 

A Telenor kisokost is összeállított azok számára, akik nemcsak május 10-én, hanem munkakultúrájuk részeként évente több alkalommal élnének a rugalmas munkavégzés nyújtotta lehetőséggel. A dolgozzotthonrolnap.hu oldalon az összeállítás mellett a WWF kiadványa is elérhetővé vált, amely a környezettudatos városi cégeknek ad értékes tanácsokat ökológiai lábnyomuk csökkentésére.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább,  az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki.

2019. augusztus 1. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás