Az Intel stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 08:51

Az Intel Corporation stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel a belépő szintű androidos táblagépnél alkalmazott Intel architektúrák és kommunikáció alapú megoldások kínálatának növelése, valamint piaci megjelenésük felgyorsítása érdekében.

A megállapodás értelmében a két vállalat egy Intel márkájú mobil SoC platformot fog kifejleszteni. A négymagos platform az Intel 3G modem technológiáját is tartalmazó Intel Atom processzorra épül.

 

 

A belépő szintű androidos mobil eszközökhöz használt integrált mobil SoC platformokat magában foglaló Intel SoFIA termékcsaládba tartozó négymagos SoFIA 3G várhatóan 2015 első félévében lesz majd kapható, és elsősorban a belépő szintű táblagépeknél találkozhatunk majd vele. Az Intel SoFIA termékcsalád a tavalyi év végén került be az Intel mobiltermék-kínálatába, mint a vállalat első integrált alkalmazásprocesszor és kommunikációs platformja.

 

A táblagép piac további bővülésének köszönhetően a Rockchippel kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi az Intel számára, hogy kibővített termékportfoliójával új vevőket nyerjen meg.

 

Kép:thedroidguy.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás