Az Intel stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 08:51

Az Intel Corporation stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel a belépő szintű androidos táblagépnél alkalmazott Intel architektúrák és kommunikáció alapú megoldások kínálatának növelése, valamint piaci megjelenésük felgyorsítása érdekében.

A megállapodás értelmében a két vállalat egy Intel márkájú mobil SoC platformot fog kifejleszteni. A négymagos platform az Intel 3G modem technológiáját is tartalmazó Intel Atom processzorra épül.

 

 

A belépő szintű androidos mobil eszközökhöz használt integrált mobil SoC platformokat magában foglaló Intel SoFIA termékcsaládba tartozó négymagos SoFIA 3G várhatóan 2015 első félévében lesz majd kapható, és elsősorban a belépő szintű táblagépeknél találkozhatunk majd vele. Az Intel SoFIA termékcsalád a tavalyi év végén került be az Intel mobiltermék-kínálatába, mint a vállalat első integrált alkalmazásprocesszor és kommunikációs platformja.

 

A táblagép piac további bővülésének köszönhetően a Rockchippel kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi az Intel számára, hogy kibővített termékportfoliójával új vevőket nyerjen meg.

 

Kép:thedroidguy.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24