Az Intel stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 08:51

Az Intel Corporation stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel a belépő szintű androidos táblagépnél alkalmazott Intel architektúrák és kommunikáció alapú megoldások kínálatának növelése, valamint piaci megjelenésük felgyorsítása érdekében.

A megállapodás értelmében a két vállalat egy Intel márkájú mobil SoC platformot fog kifejleszteni. A négymagos platform az Intel 3G modem technológiáját is tartalmazó Intel Atom processzorra épül.

 

 

A belépő szintű androidos mobil eszközökhöz használt integrált mobil SoC platformokat magában foglaló Intel SoFIA termékcsaládba tartozó négymagos SoFIA 3G várhatóan 2015 első félévében lesz majd kapható, és elsősorban a belépő szintű táblagépeknél találkozhatunk majd vele. Az Intel SoFIA termékcsalád a tavalyi év végén került be az Intel mobiltermék-kínálatába, mint a vállalat első integrált alkalmazásprocesszor és kommunikációs platformja.

 

A táblagép piac további bővülésének köszönhetően a Rockchippel kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi az Intel számára, hogy kibővített termékportfoliójával új vevőket nyerjen meg.

 

Kép:thedroidguy.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05