Az Android vezet a nagy európai országokban

Czipperer Dia, 2014. június 10. 13:15

Az androidos eszközök uralják az Egyesült Királyság mobilpiacát. Tavaly március óta minimálisan csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze a többi operációs rendszer előtt áll. Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban viszont nőtt a népszerűsége.

Az eMarketer adatai alapján még mindig messze az Android a legnépszerűbb mobil operációs rendszer több nagy európai országban. A két nagy rivális mellett a Windows Phone is egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a tortából: a vizsgált országok közül mindegyik esetében növekvő tendenciát mutat a platform elterjedtsége. Az iOS megosztottsága már vegyesebb képet mutat, Németországban és Olaszországban például veszített népszerűségéből.

 

A BlackBerry operációs rendszer keresettsége több helyen is zuhanórepülésbe kezdett, Franciaországban tapasztalható a legnagyobb visszaesés. Ott 4%-ról 1,1%-ra esett vissza elterjedtsége. Az Egyesült Királyságban is egyre kevesebben keresik a BB mobilokat: ott 2,8%-kal esett vissza a népszerűsége. Olaszországban szintén csökkenés tapasztalható (2,5-ről 1,2%), Spanyolországban pedig az idáig is csekélynek mondható érdeklődés (0,2%) nullára esett vissza. Egyedül Németországban mutat stagnáló képet a BlackBerry, ott egy éve stabilan őrzi 0,5%-os elterjedtségét.

 

Az Android esetén is vannak olyan országok (Egyesült Királyság, Spanyolország), ahol csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze vezet a többiek előtt. Mindkét országban az iOS és a Windows Phone javára nőttek a mutatók, ám Spanyolországban még mindig szinte egyeduralkodónak számít a Google operációs rendszere (88,6%), az Egyesült Királyságban pedig abszolút többséggel (56,2%) uralja a piacot.

 

 

 

Forrás: eMarketer.com; Nyitókép: techhim.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszínpadon a Love Revolution

A Sziget két éve hirdette meg a "Love Revolution" kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elitélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás, vagy akár nemi identitás miatti kirekesztés ellen. Kádár Tamás főszervező elmondta, „A Sziget történetében idén először úgy szeretnénk felhívni a figyelmet a Love Revolution legfontosabb ügyeire, és ezzel a fesztivál értékrendjére, hogy a szó valódi értelmében vett "influenszereket” hívtunk meg, akik a Nagyszínpadon fejtik ki véleményüket a saját témáikban.”

2019. július 23. 17:34

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

Még lehet jelentkezni az Év Informatikai vezetője pályázatra

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2019-ben is kiírta az év CIO-ja pályázatot. Pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO munkáját.

2019. július 23. 14:13

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Buddy, chili, házépítés és lépésszámlálók

Létezik olyan IT-cég Magyarországon, ahol 5 százalék alatt van a fluktuáció. Egy olyan iparágban, ahol naponta 5-6 állásajánlatot kapnak a munkatársak és folyamatosan csábítják őket külföldi pozíciókra. Mégis maradnak, a Liferay sikeresen veszi fel a versenyt a nagy, közismert márkákkal, toborzási és megtartási megoldásai példaként állhatnak mások előtt.

2019. július 23. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás