Az Android vezet a nagy európai országokban

Czipperer Dia, 2014. június 10. 13:15

Az androidos eszközök uralják az Egyesült Királyság mobilpiacát. Tavaly március óta minimálisan csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze a többi operációs rendszer előtt áll. Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban viszont nőtt a népszerűsége.

Az eMarketer adatai alapján még mindig messze az Android a legnépszerűbb mobil operációs rendszer több nagy európai országban. A két nagy rivális mellett a Windows Phone is egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a tortából: a vizsgált országok közül mindegyik esetében növekvő tendenciát mutat a platform elterjedtsége. Az iOS megosztottsága már vegyesebb képet mutat, Németországban és Olaszországban például veszített népszerűségéből.

 

A BlackBerry operációs rendszer keresettsége több helyen is zuhanórepülésbe kezdett, Franciaországban tapasztalható a legnagyobb visszaesés. Ott 4%-ról 1,1%-ra esett vissza elterjedtsége. Az Egyesült Királyságban is egyre kevesebben keresik a BB mobilokat: ott 2,8%-kal esett vissza a népszerűsége. Olaszországban szintén csökkenés tapasztalható (2,5-ről 1,2%), Spanyolországban pedig az idáig is csekélynek mondható érdeklődés (0,2%) nullára esett vissza. Egyedül Németországban mutat stagnáló képet a BlackBerry, ott egy éve stabilan őrzi 0,5%-os elterjedtségét.

 

Az Android esetén is vannak olyan országok (Egyesült Királyság, Spanyolország), ahol csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze vezet a többiek előtt. Mindkét országban az iOS és a Windows Phone javára nőttek a mutatók, ám Spanyolországban még mindig szinte egyeduralkodónak számít a Google operációs rendszere (88,6%), az Egyesült Királyságban pedig abszolút többséggel (56,2%) uralja a piacot.

 

 

 

Forrás: eMarketer.com; Nyitókép: techhim.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20