Digitális tananyagot fejlesztett a BGF

Czipperer Dia, 2014. június 26. 15:21

Zöld projektbe fogott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). A „Green IT” projekt keretében olyan platformfüggetlen digitális tananyagokat hoztak létre, melyekkel nemcsak a tankönyvcipelés, hanem a papírhasználat is csökkenhet.

Összesen 15, elsősorban gazdaságinformatikus alap- és felsőoktatási szakképzéshez fejlesztett digitális tananyagot a BGF. Ezáltal a diákok okostelefonjukon és táblagépükön is magukkal vihetik bárhová a tananyagot. Persze, ki is lehet nyomtatni, de aki nem szeretne papírrengeteggel mászkálni órákra, illetve tanulni, az megspórolhat néhány plusz kilót és forintot. A projekt mintegy 84 millió forintos TÁMOP támogatásból valósult meg.

 

Előnye még továbbá, hogy egy komplett anyagot kap a hallgató ábrákkal, képekkel tarkítva. Az óra után is meg tudja nézni az anyaghoz tartozó videófájlokat, grafikonokat stb., amelyek még inkább színesítik az előadást, ezáltal pedig az otthoni tanulást is nagyban segítik.  

 

Az intézmény papírfogyasztása jelentős mértékben csökkent a projekt révén. Ha A/4-es lapokban gondolkodunk, akkor akár 3-4000 darabot is megspórol a főiskola. Ráadásul így nyomtatott könyvekre sincs szükség, így az ökológiai lábnyom is jelentősen csökken.

 

Dr. Gubán Ákos, a BGF Gazdaságinformatika Intézeti Tanszékének, valamint a Zöld Informatika projektnek a vezetője azt is elmondta ennek kapcsán, hogy ezzel a módszerrel akár névvel ellátott zárthelyi dolgozatokat is lehet íratni.

 

Kép: itbusinessonline.org

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere, amely kifejezetten azoknak az innovatív magyar startupoknak és cégeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre, és segíthetik az ország gazdaságának újraindítását. Az Első Magyar Virtuális Tőkebefektetési Showroom (EMVITIS) felületén szakmai előszűrést követően közvetlenül a legnagyobb magyar tőkealapok és inkubátorházak befektetőihez juthatnak el a projektek gazdái. A hiánypótló digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni, hogy bárki részesülhessen az ország gazdasági talpra állásának sikeréből.

2020. április 3. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás