Digitális tananyagot fejlesztett a BGF

Czipperer Dia, 2014. június 26. 15:21

Zöld projektbe fogott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). A „Green IT” projekt keretében olyan platformfüggetlen digitális tananyagokat hoztak létre, melyekkel nemcsak a tankönyvcipelés, hanem a papírhasználat is csökkenhet.

Összesen 15, elsősorban gazdaságinformatikus alap- és felsőoktatási szakképzéshez fejlesztett digitális tananyagot a BGF. Ezáltal a diákok okostelefonjukon és táblagépükön is magukkal vihetik bárhová a tananyagot. Persze, ki is lehet nyomtatni, de aki nem szeretne papírrengeteggel mászkálni órákra, illetve tanulni, az megspórolhat néhány plusz kilót és forintot. A projekt mintegy 84 millió forintos TÁMOP támogatásból valósult meg.

 

Előnye még továbbá, hogy egy komplett anyagot kap a hallgató ábrákkal, képekkel tarkítva. Az óra után is meg tudja nézni az anyaghoz tartozó videófájlokat, grafikonokat stb., amelyek még inkább színesítik az előadást, ezáltal pedig az otthoni tanulást is nagyban segítik.  

 

Az intézmény papírfogyasztása jelentős mértékben csökkent a projekt révén. Ha A/4-es lapokban gondolkodunk, akkor akár 3-4000 darabot is megspórol a főiskola. Ráadásul így nyomtatott könyvekre sincs szükség, így az ökológiai lábnyom is jelentősen csökken.

 

Dr. Gubán Ákos, a BGF Gazdaságinformatika Intézeti Tanszékének, valamint a Zöld Informatika projektnek a vezetője azt is elmondta ennek kapcsán, hogy ezzel a módszerrel akár névvel ellátott zárthelyi dolgozatokat is lehet íratni.

 

Kép: itbusinessonline.org

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40