A GVH 10 millió forintra bírságolta a Telenort megtévesztő reklámozásért

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 3. 11:29

A GVH 10 millió forintra bírságolta a Telenort megtévesztő reklámozásért, mert a korlátlan beszélgetés szlogennel hirdetett Családi Csomag szolgáltatás általános szerződési feltételei között 1000 perces időbeli korlát szerepelt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel. A cég szerint az ügyben jóhiszeműen jártak el, mert valójában a korlátozást nem alkalmazták, ezért jogorvoslattal kíván élni a döntés ellen.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közleménye szerint is megállapították, hogy a Telenor Magyarország Kft. (Telenor) ténylegesen nem számlázott az ügyfeleknek a forgalmi korlát túllépése esetén sem, azonban a szerződéses feltételekben szereplő korlát felett a szolgáltatónak a hálózat védelme érdekében lett volna lehetősége a korlátlanság ígérete ellenére is számlázni.
 

A Telenor az eljárás indítását követően, 2013. szeptemberében módosította a szerződéses feltételeket, de arra vonatkozóan nem tudott biztosítékot nyújtani, hogy a korlátlan beszélgetés korlátozására egyébként sem került volna sor - tájékoztatott a GVH.
 

A hivatal kifejtette: a Telenor nem pusztán elhallgatta, hogy a szerződéses feltételek tartalmaznak egy forgalmi korlátot, de kifejezetten korlátlanként népszerűsítette a szolgáltatását  - olvasható a közleményben.
 

A GVH több enyhítő körülményt azonosított, de tekintettel a Telenor ellen folyt korábbi versenyfelügyeleti eljárásokra, köztük arra, amelyben a korlátlanság tényleges korlátai miatt marasztalta el a GVH a céget, indokoltnak találta a bírság kiszabását.
 

A Telenor az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: jóhiszeműen járt el, nem terhelt ki percdíjat a hívócsoporton belüli belföldi hívásokért a korlátlanként reklámozott szolgáltatás megrendelése esetén sem. A szerződési feltételek között valóban szerepel egy 1000 perces limit, ami felett a Telenornak elvileg lehetősége lett volna forgalmi díjat számlázni, de ezzel a lehetőséggel a társaság nem élt, így a reklámban foglalt korlátlan állítás teljesült - jelezte közleményében a vállalat.
 

A hatósági eljárás megindítását követően a kifogásolt rendelkezést törölte a Telenor a szerződési feltételekből a 2013. május 9-e és június 19-e közötti akció alatt szerződött ügyfeleket érintően - közölte a cég az MTI-vel.

Kulcsszavak: GVH bírság jog Telenor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05