Már nyelvvizsgát is szerezhetünk a Duolingo alkalmazással

Czipperer Dia, 2014. július 23. 11:21

A Duolingo nyelvoktató alkalmazás fejlesztője elindította a platform nyelvvizsgáztató szolgáltatását. A kezdeményezést a Google támogatja, célja pedig az, hogy akinek fontos a munkavállaláshoz illetve a továbbtanuláshoz a bizonyítvány, olcsón és egyszerűen hozzájuthasson.

Olcsó és elismert nyelvvizsga bizonyítványt kínál a Duolingo a magyar felhasználóknak. Ráadásul még utazni sem kell érte, ugyanis a világ bármely pontján megcsillogtathatják tudásukat a nebulók. A Duolingo Test Centeren keresztül zajlik a megmérettetés, így nem kell elutazni egy adott vizsgaközpontba.

 

A Duolingo nyelvoktató platform – melyről már korábban írtunk – célja, hogy ingyenes hozzáférést biztosítson azok számára, akik szeretnének nyelvet tanulni. Most pedig vizsgázásra is lehetőséget nyújt a megoldás. A Duolingo Test Centert bárki ingyen kipróbálhatja, majd segítségével mobilon keresztül számot adhat tudásáról egy átlagos vizsga árának töredékéért (kevesebb mint 5000 forintért).

 

Csalás kizárva

 

A rendszer egyszerűsége ellenére úgy épül fel, hogy megbízható és pontos eredményt ad. A vizsgázó a teszt kitöltése közben videókapcsolatban van egy vizsgáztatóval, így nyomon követhető, hogy az illető valóban nem használ semmiféle segédeszközt.

 

Egy átlagos vizsga idejének töredéke alatt kiderül, valaki megszerezte-e a szükséges tudást. Mindössze 20 percet vesz igénybe a Duolingo English Proficiency Exam, melyet aztán kiértékel a rendszer. A közleményben azt írják, „az University of Pittsburgh független tanulmánya megállapította, hogy a Duolingo English Proficiency Exam értékelési rendszere stabil, megbízható: az elért eredmények alapjában véve egyezést mutattak a sztenderd angol tesztnek számító TOEFL iBT összpontszámaival.”

 

Számos együttműködés

 

A Duolingo első egyetemi partnere a Carnegie Mellon University (CMU). Az intézmény a tanulástudomány és az adatelemzés terén vezető kutatóival szigorúan vizsgálja majd a rendszer hatékonyságát a kurzusaikra jelentkező, nem angol anyanyelvű tanulók esetében. Iparági oldalról pedig az alkalmazás első partnere az oDesk.com munkaerő-közvetítő oldal.

 

Ezen felül a Costa Rica-i kormánnyal, illetve az „Ideas en Acción” szervezettel is együttműködnek annak érdekében, hogy a vizsga iskolai terjesztésével is segítsen csökkenteni a vizsgázás költségeit.

 

Az alkalmazás az induláskor egyelőre csak Android platformra illetve a weben lesz elérhető, az iOS verzió csak később érkezik. A Test Center alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

A SZTAKI vezetésével 21 tagú EU-s projekt indul, melynek célja az európai gyártórendszerek és beszállítói láncok rugalmasabbá tétele, illetve az átállás megkönnyítése orvosi eszközökre, ha ezt egy világjárvány vagy akár a COVID-19 további hullámai szükségessé teszik.

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

A kiberbűnözők gyorsan kihasználták az emberek félelmét és bizonytalanságát, amely a járványhelyzet kezdeti időszakában jelentkezett: 2020 első felében közel egyharmadával nőtt a  támadások száma a G DATA adatai szerint. 

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás