Már nyelvvizsgát is szerezhetünk a Duolingo alkalmazással

Czipperer Dia, 2014. július 23. 11:21

A Duolingo nyelvoktató alkalmazás fejlesztője elindította a platform nyelvvizsgáztató szolgáltatását. A kezdeményezést a Google támogatja, célja pedig az, hogy akinek fontos a munkavállaláshoz illetve a továbbtanuláshoz a bizonyítvány, olcsón és egyszerűen hozzájuthasson.

Olcsó és elismert nyelvvizsga bizonyítványt kínál a Duolingo a magyar felhasználóknak. Ráadásul még utazni sem kell érte, ugyanis a világ bármely pontján megcsillogtathatják tudásukat a nebulók. A Duolingo Test Centeren keresztül zajlik a megmérettetés, így nem kell elutazni egy adott vizsgaközpontba.

 

A Duolingo nyelvoktató platform – melyről már korábban írtunk – célja, hogy ingyenes hozzáférést biztosítson azok számára, akik szeretnének nyelvet tanulni. Most pedig vizsgázásra is lehetőséget nyújt a megoldás. A Duolingo Test Centert bárki ingyen kipróbálhatja, majd segítségével mobilon keresztül számot adhat tudásáról egy átlagos vizsga árának töredékéért (kevesebb mint 5000 forintért).

 

Csalás kizárva

 

A rendszer egyszerűsége ellenére úgy épül fel, hogy megbízható és pontos eredményt ad. A vizsgázó a teszt kitöltése közben videókapcsolatban van egy vizsgáztatóval, így nyomon követhető, hogy az illető valóban nem használ semmiféle segédeszközt.

 

Egy átlagos vizsga idejének töredéke alatt kiderül, valaki megszerezte-e a szükséges tudást. Mindössze 20 percet vesz igénybe a Duolingo English Proficiency Exam, melyet aztán kiértékel a rendszer. A közleményben azt írják, „az University of Pittsburgh független tanulmánya megállapította, hogy a Duolingo English Proficiency Exam értékelési rendszere stabil, megbízható: az elért eredmények alapjában véve egyezést mutattak a sztenderd angol tesztnek számító TOEFL iBT összpontszámaival.”

 

Számos együttműködés

 

A Duolingo első egyetemi partnere a Carnegie Mellon University (CMU). Az intézmény a tanulástudomány és az adatelemzés terén vezető kutatóival szigorúan vizsgálja majd a rendszer hatékonyságát a kurzusaikra jelentkező, nem angol anyanyelvű tanulók esetében. Iparági oldalról pedig az alkalmazás első partnere az oDesk.com munkaerő-közvetítő oldal.

 

Ezen felül a Costa Rica-i kormánnyal, illetve az „Ideas en Acción” szervezettel is együttműködnek annak érdekében, hogy a vizsga iskolai terjesztésével is segítsen csökkenteni a vizsgázás költségeit.

 

Az alkalmazás az induláskor egyelőre csak Android platformra illetve a weben lesz elérhető, az iOS verzió csak később érkezik. A Test Center alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. 

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének építését Kínában, a világ legnagyobb robotikai piacán. A 150 millió amerikai dollár (1,1 milliárd RMB) összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg. 

2019. szeptember 23. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás