Már nyelvvizsgát is szerezhetünk a Duolingo alkalmazással

Czipperer Dia, 2014. július 23. 11:21

A Duolingo nyelvoktató alkalmazás fejlesztője elindította a platform nyelvvizsgáztató szolgáltatását. A kezdeményezést a Google támogatja, célja pedig az, hogy akinek fontos a munkavállaláshoz illetve a továbbtanuláshoz a bizonyítvány, olcsón és egyszerűen hozzájuthasson.

Olcsó és elismert nyelvvizsga bizonyítványt kínál a Duolingo a magyar felhasználóknak. Ráadásul még utazni sem kell érte, ugyanis a világ bármely pontján megcsillogtathatják tudásukat a nebulók. A Duolingo Test Centeren keresztül zajlik a megmérettetés, így nem kell elutazni egy adott vizsgaközpontba.

 

A Duolingo nyelvoktató platform – melyről már korábban írtunk – célja, hogy ingyenes hozzáférést biztosítson azok számára, akik szeretnének nyelvet tanulni. Most pedig vizsgázásra is lehetőséget nyújt a megoldás. A Duolingo Test Centert bárki ingyen kipróbálhatja, majd segítségével mobilon keresztül számot adhat tudásáról egy átlagos vizsga árának töredékéért (kevesebb mint 5000 forintért).

 

Csalás kizárva

 

A rendszer egyszerűsége ellenére úgy épül fel, hogy megbízható és pontos eredményt ad. A vizsgázó a teszt kitöltése közben videókapcsolatban van egy vizsgáztatóval, így nyomon követhető, hogy az illető valóban nem használ semmiféle segédeszközt.

 

Egy átlagos vizsga idejének töredéke alatt kiderül, valaki megszerezte-e a szükséges tudást. Mindössze 20 percet vesz igénybe a Duolingo English Proficiency Exam, melyet aztán kiértékel a rendszer. A közleményben azt írják, „az University of Pittsburgh független tanulmánya megállapította, hogy a Duolingo English Proficiency Exam értékelési rendszere stabil, megbízható: az elért eredmények alapjában véve egyezést mutattak a sztenderd angol tesztnek számító TOEFL iBT összpontszámaival.”

 

Számos együttműködés

 

A Duolingo első egyetemi partnere a Carnegie Mellon University (CMU). Az intézmény a tanulástudomány és az adatelemzés terén vezető kutatóival szigorúan vizsgálja majd a rendszer hatékonyságát a kurzusaikra jelentkező, nem angol anyanyelvű tanulók esetében. Iparági oldalról pedig az alkalmazás első partnere az oDesk.com munkaerő-közvetítő oldal.

 

Ezen felül a Costa Rica-i kormánnyal, illetve az „Ideas en Acción” szervezettel is együttműködnek annak érdekében, hogy a vizsga iskolai terjesztésével is segítsen csökkenteni a vizsgázás költségeit.

 

Az alkalmazás az induláskor egyelőre csak Android platformra illetve a weben lesz elérhető, az iOS verzió csak később érkezik. A Test Center alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

A 31. alkalommal meghirdetett, 2021-22. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a június 13-ai eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 8 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 8 legeredményesebb innovatív középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 27, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

2022. június 13. 17:27

A háborúhoz köthető kibertámadásokat elemzi az ESET

Az ESET közzétette az idei év első harmadára vonatkozó vírusriportját, amely bemutatja az Ukrajnában zajló, az ESET kutatói által kielemzett és elhárított, a háborúhoz köthető kibertámadásokat. Ezek közé tartozik a hírhedt Industroyer malware feltámadása, ami nagyfeszültségű elektromos állomásokat vesz célba.

2022. június 2. 20:15

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

Büszkén viselheti az SAP Hungary ezentúl a “Megbízható Munkaadó 2022/23” címet. A cég 21 másik vállalattal együtt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara pályázatán nyerte el a lehetőséget. A díjat olyan vállalatok kaphatják meg, amelyek példaértékűen gondoskodnak dolgozóik munka- és életkörülményeiről.

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeiből. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

Amikor Steve Jobs és Steve Wozniak Kaliforniában építette a legelső Apple számítógépeket, Simonyi Endre Magyarországon épített mikroszámítógépet, a hetvenes években pedig az amerikai Homebrew Computer Clubbal (HCC) együttműködve egyengette a számítástechnika útját a vasfüggöny mögött. Érdekességekben bővelkedő életútjáról és az úttörő magyar számítógépépítőkről emlékeznek meg 2022. május 28-án, délelőtt 11 órától 15 óráig a Neumann Társaság szegedi Informatika Történeti Kiállításán, amely Simonyi hagyatékából származó informatikatörténeti műtárgyakkal egészül ki.

2022. május 16. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24