Nanotechnológiás spray védőtok és -fólia helyett

Farkas Norman, 2014. július 24. 16:23

Hamarosan elbúcsúzhatunk a buborékos kijelzővédő fóliáktól és az amúgy is méretes okostelefonjainkat még nagyobbá tévő vízálló tokoktól, jönnek ugyanis a nanotechnológiás sprayk, melyek mindkettőt kiválthatják, mégpedig versenyképes áron.

A víz- és porálló okostelefonok egyre elterjedtebbek, hiszen már több gyártó felismerte, hogy a felhasználók szeretik, ha drága kütyüikkel nem kell hímes tojásként bánniuk. Az új trendet persze nem mindenki követi, így számos készülék van a piacon, amely védtelen a vízzel, az ütésekkel és a porral szemben is. E modellek tulajdonosai kijelzővédő fólia, illetve víz- és ütésálló tok használatával emelhetik a védelem szintjét. Ez azonban némi kompromisszummal jár, hiszen a fóliát nehéz feltenni úgy, hogy ne szoruljanak alá porszemek és/vagy levegőbuborékok, a tokok pedig bármennyire is ötvözhetik a divatot a védelemmel, óhatatlanul megnövelik a telefon méretét (mi erős hátrányt jelenthet, hiszen egyre több mobil már önmagában is táblagépre emlékeztet, amit a nagy kijelzők trendjének „köszönhetünk”). Mindezt figyelembe véve joggal merül fel a kérdés, hogy mi számíthat jobb megoldásnak a fólia-tok párosnál.

 

 

Hamarosan utat törhet magának egy új megoldás a nanotechnológiás spray-k képében, melyekből már két típus is létezik. Az egyik a Puracoat, mely az Indeigogo oldalán bukkant fel és a közösség összefogásával valósulhat meg, a másik pedig Impervious névre hallgat. Mindkét spray védelmet nyújt a vízzel és a karcolásokkal szemben a telefonok számára, amiket befújtak velük, így biztonsággal elhagyható a kijelzővédő fólia és a tok használata a kezelt eszközöknél.

 

 

A Puracoat feltalálói szerint egy készülék egészen egy évig marad víz- és karcálló a befújás után, de ajánlott 3-6 hónap elteltével egy újabb – egyébként az emberi szem számára láthatatlan –nanoréteget felvinni a biztonság kedvéért. A spray hatékonyságát az alábbi videó szemlélteti, melyben kulccsal, fémszálas szivaccsal, majd kávéval és vízzel gyötrik a kezelt okostelefont. Egy tubus Puracoat spray 18 dollárba kerül és 4 telefon védelmére elegendő.

 

 

Ami az Impervioust illeti, nagyjából ugyanazt nyújtja, amit a Puracoat: víztaszító, láthatatlan nanoréteget von a befújt készülék köré, amit így akár IPX7 tanúsítványnak megfelelő mértékben képes megóvni a környezeti hatásoktól – például egy méter mély vízben fél órán keresztül is úszkálhat a mobil anélkül, hogy baja esne. A 30 dolláros csodaszer hátránya, hogy teljes védelmet csak az iPhone 4, 5 és 5S modellek esetén képes biztosítani.

 

 

[Forrás: BGR, Indiegogo]

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39