Nanotechnológiás spray védőtok és -fólia helyett

Farkas Norman, 2014. július 24. 16:23

Hamarosan elbúcsúzhatunk a buborékos kijelzővédő fóliáktól és az amúgy is méretes okostelefonjainkat még nagyobbá tévő vízálló tokoktól, jönnek ugyanis a nanotechnológiás sprayk, melyek mindkettőt kiválthatják, mégpedig versenyképes áron.

A víz- és porálló okostelefonok egyre elterjedtebbek, hiszen már több gyártó felismerte, hogy a felhasználók szeretik, ha drága kütyüikkel nem kell hímes tojásként bánniuk. Az új trendet persze nem mindenki követi, így számos készülék van a piacon, amely védtelen a vízzel, az ütésekkel és a porral szemben is. E modellek tulajdonosai kijelzővédő fólia, illetve víz- és ütésálló tok használatával emelhetik a védelem szintjét. Ez azonban némi kompromisszummal jár, hiszen a fóliát nehéz feltenni úgy, hogy ne szoruljanak alá porszemek és/vagy levegőbuborékok, a tokok pedig bármennyire is ötvözhetik a divatot a védelemmel, óhatatlanul megnövelik a telefon méretét (mi erős hátrányt jelenthet, hiszen egyre több mobil már önmagában is táblagépre emlékeztet, amit a nagy kijelzők trendjének „köszönhetünk”). Mindezt figyelembe véve joggal merül fel a kérdés, hogy mi számíthat jobb megoldásnak a fólia-tok párosnál.

 

 

Hamarosan utat törhet magának egy új megoldás a nanotechnológiás spray-k képében, melyekből már két típus is létezik. Az egyik a Puracoat, mely az Indeigogo oldalán bukkant fel és a közösség összefogásával valósulhat meg, a másik pedig Impervious névre hallgat. Mindkét spray védelmet nyújt a vízzel és a karcolásokkal szemben a telefonok számára, amiket befújtak velük, így biztonsággal elhagyható a kijelzővédő fólia és a tok használata a kezelt eszközöknél.

 

 

A Puracoat feltalálói szerint egy készülék egészen egy évig marad víz- és karcálló a befújás után, de ajánlott 3-6 hónap elteltével egy újabb – egyébként az emberi szem számára láthatatlan –nanoréteget felvinni a biztonság kedvéért. A spray hatékonyságát az alábbi videó szemlélteti, melyben kulccsal, fémszálas szivaccsal, majd kávéval és vízzel gyötrik a kezelt okostelefont. Egy tubus Puracoat spray 18 dollárba kerül és 4 telefon védelmére elegendő.

 

 

Ami az Impervioust illeti, nagyjából ugyanazt nyújtja, amit a Puracoat: víztaszító, láthatatlan nanoréteget von a befújt készülék köré, amit így akár IPX7 tanúsítványnak megfelelő mértékben képes megóvni a környezeti hatásoktól – például egy méter mély vízben fél órán keresztül is úszkálhat a mobil anélkül, hogy baja esne. A 30 dolláros csodaszer hátránya, hogy teljes védelmet csak az iPhone 4, 5 és 5S modellek esetén képes biztosítani.

 

 

[Forrás: BGR, Indiegogo]

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07