Nem megy jól a Vodafone-nak

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 27. 08:47

Esett a brit Vodafone globális árbevétele üzleti éve első negyedében, az áprilistól június végéig tartó időszakban a cég pénteki bejelentése szerint.

A szolgáltatásból származó árbevétel - amelybe nem számítják bele a mobilkészülékek értékesítéséből származó bevételt és az árfolyamingadozást - 4,2 százalékkal csökkent a június végéig tartó három hónapban éves szinten, az előző negyedévben mért 3,8 százalékos csökkenés után. Ez megfelel a piaci várakozásnak.

A visszaesés oka a spanyol és dél-afrikai piacon elért gyenge teljesítmény, ahol az éles versenyhelyzet illetve a szabályzói környezet megváltozása miatt csökkent a társaság bevétele. A visszaesés üteme azonban lassult Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában az előző negyedévhez képest.

"A cég teljesítménye negyedévről negyedévre stabilizálódik több európai piacon, ahol a 4G szolgáltatások iránt egyértelműen nő a kereslet" - mondta a Vodafone vezérigazgatója, Vittorio Colao.

A Vodafone árfolyama mintegy 2,7 százalékkal nőtt pénteken tőzsdenyitás után egy órával.

Kulcsszavak: +céginfo Vodafone

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

2021. október 27. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20