Az LG megkezdi az első 4K OLED TV-k forgalmazását

Czipperer Dia, 2014. augusztus 25. 17:11

Az LG a világon elsőként hozza forgalomba az év eleji CES-en bemutatott 4K felbontású OLED televízióit. Két modell is lapul a gyártó tarsolyában: egy 77, illetve egy 65 hüvelyk képátlójú készülék.

Az LG piacra dobja Ultra HD felbontású (3840 x 2160 pixel), azaz 4K OLED TV-készülékeit. A modellek az idei CES-en mutatkoztak be, ahol rögtön egy díjat is bezsebeltek a „Legjobb innováció” kategóriában. A 77EG9700 és 65EC9700 modellszámú 77, illetve 65 hüvelykes kijelzővel rendelkező tévék a jelenleg legfejlettebbnek számító kijelző technológiát használják.

 

 

A televíziók az LG saját pixeltechnológiájára épülnek (WRGB). A paneleknél 33 alpixel gondoskodik a végtelen kontrasztarányú megjelenítésről. A színárnyalatok nemcsak sokkal gazdagabbak, természetesebbek, hanem mélyebb fekete árnyalatokat is kínálnak. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy a pixelek képesek egyenként fényt kibocsátani. A gyors válaszidő pedig tovább fokozza a felhasználói élményt, hiszen villódzást és elmosódás nem tapasztalható a tv-ken.

 

A készülékek falra is szerelhetők. Ennek nemcsak a fizikai feltételei adottak, hanem az ULTRA SURROUND hangrendszer is biztosítja a kiváló hangzást, bárhol legyen is a TV.

 

 

Nem csupán a televíziók zsebelek be díjat, hanem a platform is díjnyertes, amelyre épülnek. A webOS idén augusztusban kapta meg az EISA elismerését az intuitív felhasználói felületért.

 

Az LG bízik a technológia sikerében, olyannyira, hogy Hyun-hwoi Ha, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója szerint néhány éven belül az OLED TV-k iránti kereslet túlszárnyalja majd az LCD TV-két.

 

A most debütáló modellek az idei IFA-n is ott lesznek, és először az anyaországban, Dél-Koreában kezdik meg hódító útjukat még ezen a héten, majd később Észak-Amerikába és Európába is megérkeznek

Kulcsszavak: LG TV OLED 4K CES IFA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás