Honor 6: felforgathatja a piacot a félárú új csúcsmobil

forrás: Prím Online, 2014. október 30. 12:44

A Honor telefonmárka ma megkérdőjelezi az okostelefonok piacán kialakult helyzetet. Az új Honor 6 modellt a gyártó azoknak a felhasználóknak szánja, akik elég bátrak ahhoz, hogy szakítsanak a konvenciókkal, és hisznek abban, hogy a technológia segíthet nekik elérni céljaikat. Ez a generáció nem hajlandó elviselni, hogy a mobiltelefonja egyetlen napot sem bír ki töltés nélkül vagy lassan hozza be a weboldalakat.

·    A SmartPower2.0 energiagazdálkodási technológia akár 30 százalékkal csökkenti az akkumulátor igénybevételét, és növeli az üzemidőt.
·    A pillanatkép funkció segítségével a lezárt telefonnal 0,6 másodperc alatt lehet fotót készíteni.
·    A 12,7 cm átmérőjű, teljes HD felbontású képernyő 445 ppi pixelsűrűsége lehetővé teszi a részletgazdag nagyítást.
·    Az ujjlenyomat-mentességet garantáló bevonat és a harmadik generációs gorillaüveg biztosítja, hogy mindig jó érzés legyen a képernyőre nézni.
·    A 3G kapcsolatoknál akár 14-szer gyorsabb 4G technológia a 3 GB RAM memóriával és a 8 magos saját fejlesztésű processzorral együtt garantálja a sebességet.

 A Honor 6 modell az első nyolcmagos prcesszorral érkező 4G Cat6 képes mobiltelefon Európában, mely jó néhány tipikus vásárlói problémára választ ad. Azok számára, akiknek a közösségi életük és a szórakozásuk központjában a telefonjuk áll, a Honor 6 hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosít, és a 3G kapcsolatnál akár 14-szer gyorsabb 4G kapcsolatot tesz lehetővé. Ezt egy 12,7 cm átmérőjű, harmadik generációs gorillaüveggel bevont képernyő, egy 13 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 105 ezer forintos árcédula kíséri.


A Honor nem lesz elérhető az utcai boltok kínálatában. Az előzetes piackutatások mind azt mutatták, hogy a vásárlók a legjobb technológiáért nem akarnak extra felárat fizetni. A gyártó ezért a Honor 6 modellt a lehető legelérhetőbb áron kínálja, egyetlen online bolton keresztül. Magyarországon ez az Extreme Digital, ahol a készülék a holnapi naptól kezdve megvásárolható.

A most bemutatásra kerülő Honor 6 technikai specifikációja valóban jelzi, hogy komoly hardverről van szó.

 Extra hosszú üzemidő

Az akkumulátor még a legaktívabb használat mellett is kitart egy napnál tovább, ami a 3100 mAh teljesítménynek és a SmartPower2.0 energiagazdálkodási technológiának köszönhető. Ez a szabadalmaztatott eljárás akár 30 százalékkal csökkenti az akkumulátor igénybevételét és növeli az üzemidőt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Honor 6 átlagos használat mellett több mint két napot bír ki, az ultra energiatakarékos üzemmód pedig tovább 24 órával hosszabbítja meg a készenléti időt.

Elképesztően valósághű képek

A készülék előlapjának területét a képernyő uralja, amit harmadik generációs gorillaüveg és ujjlenyomat-mentességet garantáló bevonat véd. A 12,7 cm átmérőjű, teljes HD felbontású és 445 ppi pixelsűrűséggel rendelkező képernyő élénk és élethű megjelenést biztosít a képeknek és videóknak. Az in-cell technológia használatával az LCD kijelző rétege és az érintőképernyő rétege egybe van építve, ami vékonyabb kialakítást biztosít. Az érintőképernyő külső üvegrétegének elhagyása pedig még közelebb hozza a képet.

Két csúcsteljesítményű kamera


A Honor 6 modell előlapi kamerája 5 megapixel, a hátlapi pedig 13 megapixel felbontású. F2.4, illetve F2.0 fényérzékenységgel rendelkeznek, a hátlapi kamerát pedig kettős LED vaku egészíti ki. Az előlapi kamerával emellett lehetséges a panoráma önarcképek (szelfik) készítése. Ezt a funkciót a gyártó azért építette be a készülékbe, hogy reflektáljon egy új generáció igényeire.

Egyedi újítás, hogy a képernyő feloldása nélkül is készíthetünk fotót a készülékkel, méghozzá világos környezetben mindössze 0,6 másodperc alatt. Ehhez gyors egymásutánban két alkalommal meg kell nyomnunk a hangerő le gombot, a Honor 6 pedig azonnal elkészíti a képet.

 Technikai specifikáció


Méretek: 140x69x7,5 mm
Tömeg: 135 g
Képernyő: 12,7 cm, Full HD (1080x1920), 16 millió szín, ujjlenyomat-mentességet garantáló bevonat, harmadik generációs gorillaüveg
Processzor: 8 magos Hisilicon Kirin 920
GPU: Mali-T628 MP4
Memória: 3 GB
Belső tárhely: 16 GB (melyet SD memóriakártyával lehet kiegészíteni)
Akkumulátor: 3100 mAh Li-Po (kétnapnyi üzemidő normál használat mellett)
OS: Android 4.4.2 (EmotionUI 2.3 felhasználói felülettel)
Hátlapi fényképezőgép: 13 MP felbontás, automatikus fókusz, fehéregyensúly-állítás, arcfelismerés, HDR, kettős LED vaku, utólagos fókuszállítás
Előlapi fényképezőgé: 5 MP felbontás, panoráma önarcképek készítése
Videó: Full HD (30 fps)
Adatkapcsolat: GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA, LTE-A, USB 2.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/ g/ n, GPS

Kulcsszavak: Honor 6 okostelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59