Egy magyar alkalmazás segíti a Facebook oldalak kezelőit

forrás: Prím Online, 2014. november 18. 15:32

A Facebook céges oldalak kezelése sok energiabefektetéssel jár. A megfelelő tartalom megtalálása, közzététele, és hatásuk utánkövetése rendkívül időigényessé válhat, ha valaki hatékonyan szeretne kapcsolatot tartani a követőivel. A Postradar nevű új magyar startup a felmerülő nehézségeken képes enyhíteni. 

A Facebook oldalakat fenntartó vállalkozások, illetve a több ügyfél online kommunikációját is felügyelő szakértők számára egyre nehezebbé válik a közösségi oldal hatékony használata. Nemcsak az ingyenesen elérhető felhasználók aránya csökken folyamatosan, de az érdektelen tartalmakat megosztó oldalak hosszú távon szinte teljesen eltűnhetnek követőik üzenőfaláról. A Facebook törekszik arra, hogy minél kevesebb haszontalan bejegyzés rontsa a felhasználói élményt, így az oldalak kezelőinek véges a hibalehetősége.  

 

Az embereket mindig az aktualitások foglalkoztatják, így a népszerű tartalmak gyorsan végigsöpörnek az üzenőfalakon, sokszor már a néhány órával később történő megosztást is érdektelenség fogadja. Eddig is léteztek speciális alkalmazások a tartalom felkutatására, megosztására vagy a hatások elemzésére, de ezek összehangolása leginkább csak a közösségi média szakemberek számára lehetett reális cél. Mindenki mástól irreális elvárás volt, hogy a saját oldalát ilyen körültekintően menedzselje. 

 

A Postradart úgy tervezték, hogy az oldalak kezelőinek három legfontosabb feladatát egymásra épülve könnyítse meg. Már az is nagy előny, hogy a kizárólag publikus adatokat vizsgáló alkalmazás segítségével a saját, és versenytársaink teljesítményét is egymás viszonylatában elemezhetjük. Az általunk kezelt oldalról a Facebook is részletes információkkal szolgál, de a konkurensekről szinte csak annyit tudhatunk meg, hogy milyen mértékben nőtt a követőik száma, minden egyéb információnak külön kell utánajárni.

 

 

Segítségével ezzel szemben összegyűjtve megfigyelhetjük, mikor aktívak a versenytársaink, mely posztjaik érdeklik a felhasználókat, vagy épp kik a közös követőink. Az eredmények kiértékelése ráadásul nemcsak a közösségi média szakemberei számára egyszerű, ugyanis interaktív grafikonok segítik a mindössze felhasználói szintű ismeretekkel rendelkező adminokat is.  

 

A megfelelő posztok közzététele ettől önmagában még nem lenne könnyebb, mert jó tartalmakra bukkanni, és szinte a megjelenésük pillanatában megosztani azokat folyamatos időráfordítást igényel, ha az ember nem maga állítja elő őket. A Postradarba épített egyedi tartalomfigyelő rendszer segítségével azonban egy helyen követhetjük az általunk választott weboldalakon és blogokon megjelenő cikkeket, egyedi szűrési feltételeket állíthatunk be, és az ennek megfelelő új tartalmak megjelenéséről akár Facebook értesítést is kérhetünk. 

 

Emellett a saját oldalunk megosztásait automatizálhatjuk is, tehát ha megjelenik egy a kritériumoknak megfelelő cikk, akkor előre beállíthatjuk, hogy azt mikor, és milyen formában ossza meg a Postradar. Egyszerű linkként is feltűnhet a hírfolyamban, de az alkalmazás akár a cikkből is tud képeket kiemelni, az oldalunk idővonalára feltölteni, majd a webcím mellé előre elkészített leírást is csatolni. Természetesen a saját tartalmaink megosztása is egyszerűbb, mert lehetőség van például galéria feltöltésére is, amelynek képei előre meghatározott időpontban és módon lesznek közzétéve. 

 

„Korábbi munkánk során mi is tapasztaltuk, mennyi energiát kell egy Facebook oldal kezelésébe fektetni. Először egy egyszerű alkalmazást készítettünk, amely a kiválasztott weboldal tartalmainak megosztását automatizálta. Egyre többen kezdték használni, és ezt látva döntöttünk a Postradar létrehozása mellett." – mesélt Pauler Attila társalapító az előzményekről. 

 

A jelenleg ingyenes alkalmazást folyamatosan fejlesztik, de már most is 36 országban, átlagosan 100 ezer bejegyzés megosztását végzi havonta. A jövőbeli tervek közt szerepel, hogy más platformokat is lehessen vele kezelni, de egyelőre a Facebook élvez prioritást.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel 5,4 millió online vásárló hazánkban

Hazánkban közel 5,4 millióan szoktak rendszeresen online vásárolni, a felnőtt magyar internetezők 91 százaléka. Mivel már nehéz érdemben növelni a számukat, a jövőben várhatóan a vásárlás intenzitásának növekedése jelenti majd az e-kereskedelem érdemi bővülésének alapját. Ehhez előreláthatólag nagyban hozzá fog járulni az online bevásárlási szolgáltatások terjedése, melyeket eddig 1,2 millióan vettek igénybe idehaza. Az eNET rendszeres, éves lakossági e-kereskedelmi kutatása az online vásárlás fő trendjeit vizsgálta.

2019. május 22. 12:56

Igénylik a digitális tuningot a magyar kisvállalkozások

A UPC Magyarország által meghirdetett Nagy Tuning Show verseny keddi gáláján olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek ötletes megoldásaikkal példát mutathatnak a többségnek, hogyan válhatnak még sikeresebbé a digitalizáció segítségével. Szükség is van az inspirációra, hiszen a hazai kis- és közepes vállalkozások online jelenlétét felmérő kutatásból kiderült, hogy a vállalkozók szinte kivétel nélkül fontosnak tartják az üzleti célú digitális megoldásokat, de csak mintegy harmaduk tud valóban jól eligazodni a honlapok, applikációk és a közösségi média világában.

2019. május 22. 11:35

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Az ABB világszínvonalú megoldást fejlesztett ki a jövő CO2-semleges, energiafüggetlen gyárának létrehozására

Az ABB az ökológiailag hatékony megoldások és szolgáltatások kiterjedt portfóliójával kíván hozzájárulni a gazdaság környezetkárosító hatásoktól mentes további növekedéséhez. Valójában az ABB globális összbevételének immár több mint fele olyan technológiák értékesítéséből származik, amelyekkel a klímaváltozást kiváltó okok ellen a harcol. A társaság célja, hogy ezt a 2018-ban még 57%-os részarányt 2020-ig 60%-ra emelje.

2019. május 21. 17:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás