Hosszabb ideig bírják a Google ballonjai a levegőben, mint korábban

Czipperer Dia, 2014. november 24. 11:24

A Google Project Loon kezdeményezése még csak tesztfázisban jár, ám most egy újabb szakszhoz érkezett a munka. A ballonok „üzemideje” megnőtt, így tovább képesek a levegőben maradni, decemberben pedig Ausztráliában bizonyíthatnak.

A Föld elmaradottabb régióinak és az eddigi még senki által meg nem hódított piacok becsatornázása a célja a Google-nek a Project Loonnal, melynek lényege, hogy szélessávú összeköttetést biztosítson az emberek számára. A hőlégballonokat napenergia hajtja, valamint vezető sincs.

 

A sztratoszférában keringő ballonok ötlete önmagában azonban még kevés, komoly tervezőmunkát igényel ennek gyakorlati megvalósítása. A Google most rájött arra, hogyan lehet ezeket tovább a levegőben tartani, amely különösen fontos szempont.

 

Az elmúlt évben nagyjából 3 millió kilométert tettek meg az egyes ballonok, amely nagyjából annak felel meg, mintha 75-ször körbeutazták volna a Földet. Ez jól is hangzik, ám csak korlátozott ideig voltak képesek a levegőben maradni, körülbelül 100 napig.

 

 

A Google szerint a jelenlegi rekord 130 nap. A kiterjesztett repülési idő a több száz felfedezésnek köszönhető, amelyek segítettek megelőzni a szivárgásokat, valamint finomítni az automatizált gyártási folyamatokat.

 

Decemberben Ausztráliában kezdik el a tesztelni a szerkezeteket, összesen 20-at. Remélhetőleg sikeresebben zárul majd, mint az új-zélandi tesztelés, ahol nem elég, hogy az egyik példány az óceánban landolt, többen megijedtek, hiszen zuhanó repülőgépnek titulálták.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: gsmnation.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung készülékével a Louvre mesterművei a felhasználók otthonába költöznek

A Samsung bejelentette legújabb, a párizsi Louvre múzeummal közös együttműködését. Az exkluzív művészeti kooperációval a vállalat tovább bővíti a The Frame lifestyle televíziókon elérhető Art Store műalkotástár kínálatát. 

2021. szeptember 20. 16:38

Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

2021. szeptember 20. 15:59

A Xiaomi és a Sundance Institute együtt indítanak filmes tanfolyamot

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi a Sundance Collab-bal, a tartalomkészítők globális közösségével és képzési platformjával lépett együttműködésre azért, hogy közösen egy olyan tananyagot és képzési programot állítsanak össze, amely eszközöket nyújt és alkalmat teremt a mobiltelefonnal készülő professzionális filmek elkészítéshez. 

2021. szeptember 20. 14:25

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Nokia telefonok szereplésével érkezik a James Bond sorozat legújabb tagja

A világ legkeményebb titkosügynökei is a lenyűgöző, skandináv formatervezésű Nokia telefonokkal érzik magukat biztonságban – a 25. James Bond filmben többek között megjelenik az ikonikus Nokia 3310 készülék is. A Nincs idő meghalni szeptember 30-ától látható a mozikban.

2021. szeptember 20. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46