Oroszország árulja a ledöntött Steve Jobs szobrot

Czipperer Dia, 2014. december 8. 10:03

2011-ben, Steve Jobs halála után Oroszországban egy szobrot állítottak az Apple vezér emlékére. A közelmúltban azonban eltávolították helyéről az emlékművet, melyet most áruba bocsájtanak.

Piacra bocsájtják az oroszországi Steve Jobs emlékművet. A három éve felállított szobor nemrég beszédtémává vált, ugyanis hirtelen, minden ok nélkül eltávolították helyéről. Mindezt sokak szerint azért, mert a cupertinói vállalat jelenlegi feje, Tim Cook elismerte másságát. Egyesek szerint azonban azért volt szükség erre, mert a szobor kijelzője javításra szorult. Mindenesetre hivatalos álláspontot nem közöltek ezzel kapcsolatban.

 

Nos, a válaszokat azt hiszem, megkaptuk, hiszen most árulják a szentpétervári egyetem kampuszán emelt emlékművet, mely egy iPhone-t szimbolizál, és hátulján egy nagyméretű QR- kód található. Aki ezt beolvassa, Steve Jobs emlékoldalára jut el.

 

 

A 6 láb magas szobor kikiáltási ára 5 millió rubel, vagyis nagyjából 95 ezer dollár.

 

A szobor ledöntése kapcsán Horváth László, Amerikában élő internetes szakember is megfogalmazta véleményét, melyről bővebben a Világosság vagy sötétség, avagy miről szól Steve Jobs emlékművének eltávolíttatása című cikkünkben olvashattok.

 

Forrás: Techspot.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39