A Xiaomi a legértékesebb technológiai startup

Czipperer Dia, 2015. január 5. 17:36

A kínai okostelefon gyártó, a Xiaomi szépen tör előre. A világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójaként számon tartott vállalat a világ legértékesebb technológiai startup címét is kiérdemelte, maga mögé utasítva ezzel az Ubert.

A Xiaomiról nem is olyan régen hallottunk először, ám azóta számos rekordot megdöntött már, és jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójaként tartják számon. A kínai vállalat mindössze négy éve van jelen a piacon, ám ez idő alatt sok mindent sikerült elérnie.

Az idei évben szinte havi rendszerességgel lehetett arról hallani, hogy milyen rekordmértékben fogynak a Xiaomi mobilok, több rekordot is megdöntöttek eladásaikkal. Most pedig az is kipipálható a vállalat bakancslistáján, hogy a világ legértékesebb technológiai startupja címet is magukénak tudhatják.

 

Bin Lin, a Xiaomi társalapítója és elnöke egy Facebook posztban írt arról, hogy a jövőben továbbra is arra törekednek majd, hogy innovációkat hozzanak az embereknek, és kiváló minőségű, nagy teljesítményű eszközökkel lássák el őket. Azt is hozzátette, hogy 2015-ben egy újabb zászlóshajó eszközzel rukkolnak majd elő.

 

A sikerük titka a versenyképes árakban és a saját szoftverükben rejlik (MIUI), valamint a célzott marketingstratégiájukban. Bár a Xiaomi jelenleg a harmadik jelen áll az okostelefon gyártók sorában, profitja még mindig jelentősen elmarad a Samsung, illetve az Apple mutatóitól, akik már évtizedek óta jelen vannak a piacon. 

 

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: startup okostelefon Xiaomi

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30