Harmadik nap a CES-en – beszámoló Las Vegasból

Horváth László–Márai Judit, 2015. január 9. 15:51

Tovább dübörög a CES: óriási optimizmus a levegőben – távszerelem – reszkessetek egerek – sosem felejtjük el a vitaminokat – magyar siker a startupok között: a Tep az első háromban.

Először is az “if it is not Dutch it is not much” nevében indult a nap, a Burg holland dizájnnal, Hong Kong-i központtal, amerikai disztribúcióval es kínai-indiai piaci részvétellel működő divatóra-cég kék-narancssárga egyenruhás csapatával. Ők arra jöttek rá, hogy a perszonalizálódás választja el a smart órát a smart phone-tól. Sok funkcióval, meggyőző dizájnnal állt elő a cég, és az egész eladási láncot Apple Store módjára állították össze, beleértve a mérnöki munka rendszerezését.

 

Burg óra

 

Aztán a kaszinók sora között kószálva elkapott egy fura érzés: mindegyik kaszinó tömve játékosokkal, mindegyik rulett asztal tele – mi ez, ha nem a gazdaság egyre gyorsuló növekedésének a jele? Ez történik, amikor az amerikai gazdaság 5% körül nő, es az olajárak naponta zuhannak drámai mértékben, a dollár pedig erősödik.

 

Nagyon jó ilyen környezetben olyan termékeket árulni, amikre lesz pénze a tömegeknek. Es akiknek nincsenek dollármilliói, azoknak is lesz pénzük apró, de hasznos dolgokra, amikben lehetett gyönyörködni ma.

 

A kedvencem a holland gyártmányú Windblocker (windblocker.com) kis golyó, amit a mikrofonra lehet csíptetni és teljesen kitakarja a zavaró szélfújást a telefonbeszélgetésből, avagy videóból. Egyszerű, olcsó és ügyes.

 

Windblocker

 

Egy másik ilyen hasznos niche a kaliforniai automata tabletta emlékeztető, amelyik villogni kezd a tulajra, ha ideje bevenni a gyógyszert, vagy a vitamint. Egyszerű, ügyes, okos megoldás. És nagyon hasznos, különösen az elfoglalt emberek világában.

 

Az egyik legbelemenősebb ilyen apró, hasznos termék a Linkloving távolról irányítható szexuális partnerjáték és vibrátor: az akár másik földrészről kapcsolódó partner a kétféle vibrátort távirányítja. A gyönyörű kínai Sozhou székhelyű cég a gépi interaktív szerelmeskedés kiszolgálása mellett gyerekjátékokat és Fitbittel versenyző test-megfigyelő karperecet is gyárt (ne kérdezze a kedves olvasó, hogy miként alakult ki a cég sajátos profilja, mert nem tudta megmondani a tömegben kissé elveszett eladójuk).

 

A Linkloving felnőtteknek szóló játékszere

 

Ezt követte egy előadás arról, hogy mostantól nem vész el semmije a kedves olvasónak, ha ráteszi a TrackR-t, ami Bluetooth-szal működik és a segítségével rádpittyeg az elveszett tárgy. Amitől még zsenuálisabb, az az, hogy ha valaki másnak a tracker-je kerül a tárgy közelébe (minimum 100 lábnyira), akkor azon keresztül is tud jelezni a gazdinak. Ez a mikro-lokalizált mash network megoldás a tárgyak megtalálására bárhol, bármikor.

 

TrackR

 

Raticator.com egy egészen morbid aspektusát emeli tökélyre az IoT jelenségnek: az infra-sugárral működtetett egér- és patkányfogó nemcsak becsalogatja a ragcsálókat, hanem humánus módon, áramütéssel be is fejezi földi pályafutásukat. Erről azonnal jelentést küld a tulajnak, aki kiküldhet valakit az egérfogó kiürítésére – akár egy másik időzónából is. Mindez az ipari szintű rágcsálóirtás tömegméretű, az egyszerű fogyasztó igényeire leegyszerűsített változata, kábé 50 dollárért megvehető már.

 

Raticator egér- és patkánycsapda

 

Még egy hobbi: aki éppen a huszadik emeleten lakik, de farmerkedni szeretne, az se keseredjen el – az XYZ Prining Green Cube (us.xyzprinting.com/) cartbridje-ekből táplált, légkondival ellátott minifarm-doboza bármilyen növényt fel tud nevelni fennakadás (és föld) nélkül.

 

Végül nem bírtam ellnállni, és belopózkodtam a Venetian szálló vagy tíz emeletet magába foglaló hangtemplomba, ahol hihetetlen klasszikus minőség mellett erős innováció zajlik a legártatlanabbnak tűnő területeken is. De erről majd az utolsó napon, holnap.

 

Beltéri farm

Kulcsszavak: beszámoló CES 2015

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

A Xiaomi Corporation fogyasztói elektronikai és intelligens eszközöket gyártó vállalat, amelynek középpontjában az IoT platformon keresztül kommunikáló okoseszközök és okos hardverek állnak, nyilvánosságra hozta nem hivatalos, konszolidált beszámolóját a 2021. június 30-án zárult három és hat hónapos időszakra.

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

Napra pontosan negyven évvel ezelőtt mutatkozott be az első IBM PC, az a személyi számítógép, amely minden bizonnyal a legnagyobb hatást gyakorolta az emberek életére. Bár az amerikai PC hivatalosan csak négy évvel később jutott el Magyarországra, a vasfüggöny mögött, Budapesten már 1982-ben elkészült a Proper-16 nevet viselő klónja – amely egyben a legelső európai PC/XT-klón.

2021. augusztus 12. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20