Sikeres a bécsi operaház online élő közvetítése

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 21. 11:33

Az online élő közvetítés segítségével idén több mint negyven alkalommal követhet otthonról is opera- vagy balettelőadásokat a közönség az osztrák főváros híres operaházából.

Az eddigi nézőrekordot Johann Strauss A denevér című operettje érte el: a szilveszteri előadást 1163-an tekintették meg online. Kiemelkedően sikeres volt az internetes közönség körében a Varázsfuvola és a Diótörő is.

 Az online élő közvetítésért 14 eurót (csaknem 4500 forintot) kell fizetni, az archivált előadásokat öt euróért (mintegy 1600 forintért) lehet megnézni. A netes közvetítés harminc perccel az előadás előtt a darab tartalmi ismertetésével és hangulatképeivel kezdődik, a művet aztán teljes színpadi képpel vagy "élő vágásos" moziként lehet megtekinteni. Az operaházban tévéstúdiót is berendeztek, a felvételek átdolgozásához nyolc kamera és a vágást végző csapat is rendelkezésre áll. A technikai feltételek kialakításának költségeit teljes egészében támogatók állták. A közvetítés többek között angol és német nyelvű felirattal is elérhető.

Legközelebb január 23-án, pénteken Richard Wagner Salome című operáját követhetik online a nézők.

Az iskolák részére a bécsi operaház a Live at School programot kínálja, amellyel a próbákat és az operaelőadásokat ingyenesen tekinthetik meg a diákok. Eddig kétezren használták már az alkalmazást. Legközelebb Richard Strauss Verklungene feste (Tovacsendült ünnepek) és József-legenda című balettjét nézhetik meg január 29-én élőben és január 30-án, február 2-án, illetve 3-án felvételről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30