1 milliárd androidos telefon talált gazdára 2014-ben

Czipperer Dia, 2015. január 30. 12:21

Miközben az Apple rekordokat döntöget az iPhone eladásokban, a Google sem szégyenkezhet. Az elmúlt évben több mint 1 milliárd Android rendszerű készülék talált gazdára.

A Strategy Analytics adatai alapján több mint 1,3 millió mobiltelefont értékesítettek a tavalyi évben. Ez önmagában is szép számnak bizonyul, ám az Android platform népszerűsége kiemelkedik a sorból. A felmérés adatai szerint ugyanis az eladott készülékek közül több mint 1 milliárd Android rendszerrel a fedélzetén került forgalomba.

 

Nos, hiába az Apple szárnyalása, az Android platform elsőbbsége a piacon megkérdőjelezhetetlen. Az alábbi táblázat is jól mutatja, hogy a cupertinói cég az eladások csupán töredékét, mindössze 15%-át tudhatja magáénak a 192, 7 millió eladott iPhone-nal, a Microsoft pedig még ennél is kevesebbet, az eladott készülékek száma 38,8 millióra rúg.
 

 

A 2013-as adatokhoz képest 30%-kal növekedtek az eladási mutatók. Mindegyik népszerű platform tekintetében növekedés tapasztalható, így az összesített eladási mutatók terén is. Míg tavaly még csak közelítettünk az 1 milliárdos küszöbhöz (990 millió), addig 2014-ben már 1 milliárd 283 millió eszköz talált gazdára.

 

A BlackBerry mutatóit nem emelte ki külön az elemzőcég: az egyéb kategóriában kaptak helyet. A vállalat 0,7%-os részesedést ért el a tavalyi évben, amely azonban csökkenő tendenciát mutat a 2013-as 2%-hoz képest.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: topnews.in

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással

A Közel-Kelet két meghatározó üzleti központja Törökország és az Egyesült Arab Emírségek (UAE). Szerepük a világgazdaságban is felértékelődött. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással” című konferenciáján török, arab és magyar előadóink megmutatják, hogy miért érdemes ezeken a piacokon megjelenni.

2023. szeptember 29. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38