Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

forrás: Prím Online, 2015. április 17. 12:12

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos. Franciaország törvényhozói azt fontolgatják, hogy rákényszerítenék a keresőóriás dolgozóit legtitkosabb kincsük felfedésére – a Google kereső algoritmusára. Ez lenne az egyik legkeményebb ellenőrző hadjárat az internetes vállalkozás életében. A Financial Times arról számolt be, hogy a francia kormány a szenátus elé terjesztett egy törvénytervezetet, amely esetlegesen kényszerítené a Google-t keresőjük és weboldal rangsoroló módszereik részleteinek közzétételére.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a francia állam már ezen a héten hatályra emeli ezt a rendeletet, amely felhatalmazná a nemzeti távközlésszabályzó hatóságot, hogy tartsa rajta a szemét a Google kereső algoritmusán - írja a kulcsszo.hu

Amerikában sem áll jól a Google


Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy nemrégiben a Wall Street Journal közzétett egy beszámolót, amelyben szigorúan bírálta az FTC hozzá nem értését a Google tisztességtelen kereső algoritmusának vizsgálatának ügyében.

Egy tanulmány szerint a Google a keresések több mint 90%-át tudhatja magáénak Európában, ez jóval meghaladja az Amerikában elért 68%-ot is.

Catherine Morin-Desailly, a szenátus kulturális, oktatási és kommunikációs bizottságának elnöke így nyilatkozott: „A kormány tisztában van a jelenlegi problémával. Ez egy tisztességről szóló ügy. Túl sok vállalkozás tekint úgy a keresőprogramokra, mint akadályokra. A mozgástér be fog szűkülni.” [Google]

 Túlságosan előtérbe helyezi saját termékeit


Másrészt, ahogy korábban a Prim Online is közölte, az Európai Unió is egyre keményebb megnyilvánulásokat tesz a Google irányába, azzal vádolja a keresőt, hogy illegálisan promotálja saját szolgáltatásait. Ez a lépés sokat árthat a Google szempontjából nézve, aki nyílván nem örül ennek az egésznek.

A Financial Times azt írja, hogy erre a lépésre úgy kell tekinteni, mint az Európai Unió egyre növekedő elégedetlenségének egy részére a Szilícium-völgy ügyének tekintetében. Régebben Amerika technológiai vállalatai több díj kifizetésére is kényszerültek az adócsalások és más tisztességtelen üzleti taktikáknak köszönhetően. Egyike a legérdekesebb esteknek az volt, mikor a Google rákényszerült, hogy felhasználói számára biztosítsa a választás jogát, annak érdekében, hogy adataik ne kerüljenek megjegyzésre – olvasható a fossbytes.com cikkében.

A Google kereső algoritmusa a Google szíve-lelke, és minden bizonnyal megtalálja majd a módját annak, hogyan bújjon ki a törvény alól. Ez az algoritmus nem más, mint hatalmának és uralmának a kulcsa. Még nem lehet tudni, a Google miként reagál erre a franciaországi rendeletre.

A Google csökkentheti szolgáltatásait Franciaországban, ahogyan azt tavaly is tette Spanyolországban néhány ottani rendelkezés eredményeként.

A Google egyik szóvivője szerint, ha felfednék az algoritmusukat – ami az ő szellemi tulajdonuk –, sokan megpróbálnák kijátszani azt, és ennek következtében jelentősen rosszabb lenne a felhasználók élménye.

 

Forrás: kulcsszo.hu 

Média ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás