A Microsoft szövetséget kötött a Google riválisával, a Cyanogennel

Vértes Judit, 2015. április 20. 11:25

Erőteljes szövetségest talált a Google Android platformon megjelent riválisa, a Cyanogen. A startup cég és a Microsoft stratégiai partneri együttműködést jelentett be csütörtökön, mely Microsoft alkalmazások és szolgáltatásokat tesz elérhetővé a Cyanogen eszközökön.

A Cyanogen olyan változatát hozta létre az Androidnak, mely nem a Google szolgáltatásait használja. A modell elsősorban olyan piacokra készült, ahol a Google Play nincs jelen, mint páldául Kína vagy más olyan országok, ahol független szoftverek váltak népszerűvé.

 

A szoftveróriással kötött szövetség lehetővé teszi az olyan alkalmazások használatát a Cyanogen eszközökön, mint a Skype, az Office, a Bing és az Outlook. A Microsoft elkészíti ezeknek a szoftvereknek a Cyanogen OS változatát, ahogy elkészítette ezeket az Amazon Fire eszközeire.

 

A Microsoft alkalmazásai nem lesznek eleve telepítve a készülékekre, bármikor letölthetőek vagy törölhetőek lesznek. A Cyanogen olyan nyitott operációs rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó válasszon a legjobb szolgáltatások és alkalmazások közül. Ezek között az MSFT alkalmazásai mindig letölthetőek lesznek.

 

A két vállalat között a tárgyalások év elején kezdődtek, amikor a Microsoft bejelentette, hogy 70 millió dollárt fektet a cégbe. Az Android operációs rendszer szinte összenőtt a Google névvel, de egy olyan partner, mint a Microsoft segítségével a Cyanogen változtathat ezen.

 

Kép: übergizmo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás