A Microsoft szövetséget kötött a Google riválisával, a Cyanogennel

Vértes Judit, 2015. április 20. 11:25

Erőteljes szövetségest talált a Google Android platformon megjelent riválisa, a Cyanogen. A startup cég és a Microsoft stratégiai partneri együttműködést jelentett be csütörtökön, mely Microsoft alkalmazások és szolgáltatásokat tesz elérhetővé a Cyanogen eszközökön.

A Cyanogen olyan változatát hozta létre az Androidnak, mely nem a Google szolgáltatásait használja. A modell elsősorban olyan piacokra készült, ahol a Google Play nincs jelen, mint páldául Kína vagy más olyan országok, ahol független szoftverek váltak népszerűvé.

 

A szoftveróriással kötött szövetség lehetővé teszi az olyan alkalmazások használatát a Cyanogen eszközökön, mint a Skype, az Office, a Bing és az Outlook. A Microsoft elkészíti ezeknek a szoftvereknek a Cyanogen OS változatát, ahogy elkészítette ezeket az Amazon Fire eszközeire.

 

A Microsoft alkalmazásai nem lesznek eleve telepítve a készülékekre, bármikor letölthetőek vagy törölhetőek lesznek. A Cyanogen olyan nyitott operációs rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó válasszon a legjobb szolgáltatások és alkalmazások közül. Ezek között az MSFT alkalmazásai mindig letölthetőek lesznek.

 

A két vállalat között a tárgyalások év elején kezdődtek, amikor a Microsoft bejelentette, hogy 70 millió dollárt fektet a cégbe. Az Android operációs rendszer szinte összenőtt a Google névvel, de egy olyan partner, mint a Microsoft segítségével a Cyanogen változtathat ezen.

 

Kép: übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35