Instant Article – azonnali hírek a Facebookon

Vértes Judit, 2015. május 4. 13:21

Az Instant Article alkalmazással az a célja a Facebooknak, hogy az itt megosztott hírek tartalmát a felhasználók azonnal olvashatják, miközben a hírek szolgáltatói is hozzájuthatnak a reklámbevételhez.

Jelenleg ha szeretnénk megnézni egy Facebookon megosztott cikket, vagy videót, a megosztásra kattintva meg kell várni, amíg betölt az oldal ahol az adott cikk található. Az Instant Article alkalmazásba feltöltött tartalmakat azonban az oldalon maradva is elolvashatjuk. A Facebook ennek kapcsán folytat tárgyalásokat kiadókkal és tartalom szolgáltatókkal. A hírek megosztói részesedést kapnának az oldal reklámbevételéből.

 

Mindez a felhasználó számára megkönnyítené a tartalmak elérését, nem kell várni az oldal letöltésére. Másrészt így a Facebook oldalakon maradnának a felhasználók.

 

A Wall Street Journal jelentése szerint tartalom szolgáltatók egyelőre nem biztos, hogy szeretnék szorosabbra fűzni a Facebookkal való kapcsolatukat, és nem igazán látják, hogyan tudják kontrolálni az Instant Articles alkalmazásban megjelenő cikkeket.

 

A hét elején kezdte a tesztelését egy másik alkalmazásnak a közösségi oldal, mely segítségével priorizálhatjuk bizonyos barátok frissítését.  Mindezekkel az alkalmazásokkal azt próbálják elérni, hogy minél több időt töltsenek el a Facebook oldalain.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46
online sportfogadás