Az olaszok nem pályáznak a lengyel UMTS-re?

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 27. 10:44
A lengyel távközlési minisztréium csütörtökön jelenti be, hogy melyik európai szolgáltató vállalatok igazolták vissza az UMTS-tenderen való részvételi szándékukat.
Tomasz Szyszko távközlési miniszter múlt heti körútja során - amelynek keretében a tendert szándékozott népszerűsíteni multinacionális vállalatok körében - az előre betervezett hat városból nem megerősített hírek szerint csak négyben állt meg, Helsinkiben, Stockholmban, Párizsban és Madridban. A tender hivatalos kihirdetése október 2-án lesz.

Korábbi hírek szerint a miniszter programjában megbeszélések szerepeltek a finn Sonerával, a svéd Teliával, a francia Vivendivel, a spanyol Telefónicával, az olasz Telecom Italiával és a norvég Telenorral. Nem tudni, hogy ezek közül melyik találkozók valósultak meg.

Az valószínűsíthető, hogy a római tárgyalások elmaradtak. A Politel igazgatója, Vincenzo Ciccarelli közlése szerint a Telecom Italiától úgy tudni, hogy a miniszter törölte programjából a velük való találkozót. A Politel lenne a TI partnere a lengyel UMTS-tenderen, de a TI előreláthatóan nem akar részt venni a versenyben, bár még megvárják a kiírás megjelenését, abban reménykedve, hogy az általuk kifogásolt feltételek végül módosultak. Több pályázó jelezte, hogy a 750 millió eurós engedélyárat túlzásnak tartja, illetve, hogy a tervben szereplő öt engedély kiadása nem veszi tekintetbe a lengyel piac méreteit. Tomasz Szyszko miniszter korábban hajlandónak mutatkozott a feltételeket újragondolni.

A TI szerint négynél több szolgáltató számára nincs tér Lengyelországban - emelte ki a Warsaw Business Journal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30