Virginia államban is engedélyezik a vezető nélküli autók tesztelését

Czipperer Dia, 2015. június 4. 15:31

A Richmond Times-Dispatch jelentése szerint Virginia állam engedélyezte az önvezető autók tesztelését az utakon. Ötödik amerikai államként csatlakoztak a sorba.

Hamarosan még egy újabb amerikai államban kezdik meg az önvezető autók tesztköreiket. Virginia állam is lehetővé tette az automata járművek tesztelését. Kalifornia, Nevada, Florida és Mchigan után Vriginia az ötödik amerikai állam, ahol a sofőr nélküli járművek róhatják útjukat.

 

Ez magának az államnak is kedvező gazdasági feltételeket eredményez majd, hiszen számos gyártót, tervezőt vonzhat majd az új terep, ahol a fejlődés érdekében tesztelhetik termékeiket.

 


Bár még egyetlen önvezető autógyártó sem jelezte hivatalosan, hogy Virginiában tesztelné járműveit, a Times-Dispatch közölte, hogy a Virginia Tech Transportation Institute (VTTI) elmondása szerint egy éven belül az utakon is találkozhatnak majd az emberek a vezető nélküli autókkal.

 

Természetesen minden járműben ül majd vezető is, aki szükség esetén képes lesz átvenni az irányítást a jármű felett.

 

Forrás: Mashable.com; kép: newsplex.com

Kulcsszavak: autó okosautó tesztelés USA

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A virtuális tárgyalóban is fontos a személyesség

Sokan fognak visszatérni a munkahelyükre a járvány után, de még többen lesznek azok, akik továbbra is a távolból, vagy részben távolról fognak dolgozni – ez derül ki a Microsoft friss, már a járvány után készített, globális felméréséből. Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt bizonyították: minél személyesebb és életszerűbb a találkozás a virtuális térben, annál hatékonyabb az értekezlet. A Teams sci-fi-be illő fejlesztésekkel siet az új ügyféligények elébe.

2020. július 11. 11:58

A Tech Data hozzávetőleg 750 millió dollárt fordít a digitális transzformáció felgyorsítására

Az Apollo Global Management magántőke-társaság befektetői által végzett akvizíciót követően a Tech Data bejelentette, hogy hozzávetőleg 750 millió dollárt tervez befektetni a digitális transzformációt elősegítő kezdeményezésekbe az elkövetkező öt évben. A beruházással a Tech Data azon stratégiáját kívánja erősíti, melynek célja azoknak az innovációknak a felgyorsítása, melyek révén sokrétűbb tapasztalatokat és magasabb fokú agilitást biztosíthatnak a vállalkozásoknak a technológiai ökoszisztéma minden területén.

2020. július 11. 09:40

Gyártás a Covid-19 időszakában

Hogyan lehet biztosítani az ellátási láncot vírus idején? Erről beszélgettünk Martin Kjaerboval az Universal Robots ellátási láncokért felelős alelnökével.

2020. július 10. 18:20

Kérdések és válaszok: Szünetmentes tápegységek, az energiagazdálkodás jövője

Az energiagazdálkodás jövőjéről Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítési igazgatója fejti ki véleményét.

2020. július 10. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás