Steve Wozniak: a robotok háziállatként tartanak majd minket

Vértes Judit, 2015. június 29. 10:56

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak, biztos benne, hogy a mesterséges intelligencia előbb-utóbb átveszik az irányítást, de még nem tudja, ez jó-e vagy nem az embereknek.

Egy márciusi interjúban Wozniak azt jósolta, hogy a robotoknak nem lesz szüksége a lassú emberekre, de az Austinban tartott Freescale Technology fórumon tartott beszédében optimistább jövőképet festett: a robotok biztosan okosabbak lesznek nálunk, de megtartanak minket, mint háziállatokat.

 

„Okosabbak lesznek nálunk, és mivel okosabbak lesznek, rájönnek majd, hogy szükségük van ránk.” – mondta Wozniak.

 

A mesterséges intelligenciák hatalomra kerülése a Dolgok Internete (IoT) keresztül valósul meg, de mivel ez a MI tisztában lesz vele, hogy az emberek tulajdonképpen eredetileg egyfajta „teremtők”, így életben hagynak minket, és segítenek nekünk.

 

„Jó az IoT, megcsinál helyettünk mindent, nem kell gondolkodnunk. De szeretnénk, ha vigyázna ránk, és mi lehetnénk a házi kedvence. Wozniak elmondta, akkor támadt ez a gondolata, amikor olyan különleges ételekkel kezdte etetni a kutyáját, mint például steak és csirke filé.
 

 

Wozniak beszélt még az Apple kezdeti időszakáról, a szélessávú internetről és az innovációkról.

 

Az Apple Watchról elmondta, hogy rendelt egyet, de még nem érkezett meg. Úgy gondolja, az arany Apple Watch Edition a legjobb ár-érték arányú termék, olyan, mint egy arany Rolex óra. Nem számít, hogy az óra működik-e.

 

A sofőr nélküli autókról elmondta, hogy az Apple mindenképp szeretne egy szeletet ebből a tortából. Kevesebb baleset lesz, ha gépek vezetik az autókat. Szerinte bizonyos utakon hamarosan törvény fogja tiltani az ember által vezetett járműveket.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás