Kérdésekkel bombázták a Facebook-vezért

Stephen Hawking és Arnold Schwarzenegger is kérdezett

Czipperer Dia, 2015. július 1. 12:34

Mark Zuckerberg ismét kötélnek állt, és válaszolt a neki szegezett kérdésekre. A Townhall Q&A keretében feltett kérdésekre azonban ezúttal a Facebookon felelt.

Kedden hírességek és egyszerű Facebook felhasználók is kérdeztek Mark Zuckerbergtől. Többen között Stephen Hawking, Arnold Schwarzenegger és Arianna Huffington is faggatta a Facebook vezérét.

 

Stílszerűen Hawking arról érdeklődött, Zuckerberg számára mi az a nagy kérdés a tudomány terén, amelyre szeretne választ kapni és miért. Mint kifejtette, az őt leginkább érdeklő kérdés az emberek köré összpontosul. Többek között olyan dolgok érdeklik, mint, mi teszi lehetővé azt, hogy együtt éljünk, hogyan lehetne gyógyítani minden betegséget, hogyan működik az emberi elme, vagy, hogyan működik a tanulás képessége. Nagyon érdekli, hogy van-e valamilyen alapvető matematikai törvényszerűség, amely az emberi kapcsolatok egyensúlyát biztosítja.

 

Schwarzenegger már jóval praktikusabb kérdést tett fel neki. Ő arra volt kíváncsi, mennyire fontos Zuckerberg számára a mozgás, mennyi ideje jut erre.

 

A Facebook-vezér elárulta, fontos számára, hogy jó formában legyen, hiszen minden tevékenység energiát igényel, és az embernek sokkal több van belőle, ha fittnek érzi magát. Azt is elmondta, hogy egy héten legalább háromszor edz, és amikor csak tudja, elviszi a kutyáját sétáltatni.

 

Arianna Huffington a digitális média felől érdeklődött, amelyben a Facebooknak is nagy szerepe van. Zuckerberg szerint egyre gazdagabb tartalmak állnak a felhasználók rendelkezésére ezen a téren, és a tartalomszolgáltatók számára fontos, hogy minél interaktívabb lehetőségeket biztosítsanak. Különösen lényeges, hogy mit akarnak maguk az emberek. A hírekkel foglalkozó szervezetek számára is meghatározó szempont, hogy sok kis hírt gyorsan tegyenek közzé. Igaz, szerinte ez nem helyettesíti a hosszabb és mélyebb kutatómunkát.

 

Egy átlagos Facebook felhasználó kérdésére, amely a Facebook jövőjére vonatkozott, szintén hosszan válaszolt. Mint elmondta, a képek, videók egyre nagyobb teret hódítanak. Míg régebben inkább szöveges bejegyzésekkel kommunikáltak az emberek, addig mostanra a kép lett a meghatározó formátum. A jövőben pedig a videó lesz a legfontosabb ezen a téren.

 

Akár minden emocionális élményüket képesek lesznek majd megosztani az emberek egymással. Ráadásul a felhasználók egyre gyakrabban kommunikálnak egymás között a különféle eszközök révén. Azonban míg ez néhány évvel ezelőtt még a terjedelmes, nehezen hordozható asztali számítógépekhez kötődött, addig ma már a különféle okoseszközök, hordható kiegészítők révén bármikor megtehetik a nap folyamán.

 

A Facebook-vezér részletes válaszai itt olvashatók.

 

Forrás: Mashable.com; képek: facebook.com

Kulcsszavak: Facebook Zuckerberg

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27