Három másodpercen belül segít ez az app

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 1. 08:33

Egyedülálló a világon a személyes és a közösségi oldalak segítségnyújtásának ilyen összekapcsolása.

Az iPhone és Android okostelefonra egyaránt letölthető magyar fejlesztésű Private Sentinel személyvédelmi applikáció szinte azonnal elküldi a bajba jutottak segélykérését az érintetteknek.

A felhasználók beállíthatnak a telefonjukon három személyt, akinek SMS-t, tízet, akinek pedig e-mailt küld az app egyszerűen a kezdőoldalra helyezett piros gomb lenyomásával – benne a nehéz helyzetben lévő személy neve, pontos aktuális tartózkodási helye.

Ezen kívül riasztást kapnak a hatóságok, a Facebook és Twitter oldalak, minden Sentinelt letöltött felhasználó – épp az utóbbiak miatt külön hasznos lehet fiataloknak az applikáció.

Forrás: Kossuth Rádió/Napközben / hirado.hu

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy app lehet a híd a szülő-gyerek közötti digitális szakadék felett

A jövő generációjának tagjai átlagosan tízéves korukban kapnak telefont, de ez korántsem jelenti azt, hogy tisztában vannak az online jelenlét veszélyeivel is. A szülők legegyszerűbb eszköze a tiltás és a használat, illetve alkalmazások korlátozása, így azonban jelentős digitális szakadék alakulhat ki a szülő és gyermeke között. A Start it @K&H-ban fejlődő Mongu for Teen startup csapata erre az aktuális kihívásra kínál megoldást. A szülő-gyermek együttműködésére épülő alkalmazás segítségével ugyanis a gyermek biztonságosan felépítheti online magánszféráját, felismerheti és kivédheti a veszélyeket, miközben biztosítja a lehetőséget a szülői védelemre is.

2019. szeptember 18. 15:39

Nagy az érdeklődés a BKK Mobiljegy iránt

Jelentős forgalmat bonyolított az év kilenc hónapja alatt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltettet Nemzeti Mobilfizetési Rendszer. A mobilparkolást, az e-matricát és a HU-GO díjtermékeket kiszolgáló rendszeren keresztül 2018. végétől több állatkertben és vadasparkban is elérhető a sorban állás és plusz költségek megfizetése nélküli elektronikus belépőjegy szolgáltatás, illetve 2019. június elejétől a digitalizált fővárosi közösségi közlekedési jegy-megoldás a BKK Mobiljegy. A 2019. év kilenc hónapja alatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer mintegy 21 milliárd forint forgalmat bonyolított.

2019. szeptember 18. 11:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás