Többszörösére nőtt az európai mobilinternet-forgalom a Telenornál

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 1. 14:31

A magyar telenorosok háromszor többet mobilinterneteznek külföldön. Mindez a szolgáltatás egyszerűsödésének és árcsökkenésének köszönhető.

A Telenor közzétette legfrissebb adatait, melyek igazolják, hogy nagyjából háromszorosára nőtt a roaming adatforgalom az elmúlt időszakban. A külföldi mobilinternetezés forgalmának jelentős növekedése annak köszönhető, hogy a roamingszolgáltatásokat sokkal egyszerűbben és olcsóbban lehet használni, a felhasználók pedig utazásaik alatt is el akarják érni a világhálót.

 

Kjell-Morten Johnsen, Telenor Csoport európai régójának vezetője elmondta, hogy az összes európai piacukon három számjegyű növekedést tapasztaltak a külföldre utazók mobilinternetes adatforgalmában. Ezzel párhuzamosan kisebb mértékben ugyan, de a beszédhívások forgalma is emelkedett. Kifejtette, hogy ez a bővülés az európai piacokon végrehajtott intézkedéseik eredménye, amelyekkel olcsóbbá és egyszerűbbé tették a mobilszolgáltatások használatát külföldön. 

 

A Telenor Magyarország egyértelmű növekedést tapasztalt a beszédhívások forgalmában nem csupán a hazánkba érkező turisták, de a külföldre utazó magyar telenoros ügyfelek körében is. A külföldre utazó magyar telenorosok, illetve a Telenor Magyarország hálózatát használó külföldiek mobilinternetes adatforgalma egyaránt háromszorosára emelkedett a tavalyi év hasonló adataihoz viszonyítva.

 

A magyar telenorosok többsége egyébként Ausztriában, Németországban és Olaszországban használja a roamingszolgáltatásokat. Az Európai Unión kívüli területek közül Svájc, Törökország és az Egyesült Államok a legnépszerűbb célpontok a roamingoló ügyfelek körében. A Telenor Magyarország mobilhálózatát a külföldiek közül legtöbbet a román, szlovák és német utazók használják.

 

A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek számára idén nyár óta napi-, és hetijegyek biztosítják a mobiltelefon kedvező áron való használatát a külföldi utazás alatt. Az EU Net Napijegy M megrendelésével az uniós országokban 1490 forintért napi 200 megabájtos mobilinternethez, az EU Net Hetijegy M-mel heti 1 gigabájtos, az EU Net Hetijegy L-lel pedig heti 2 gigabájtos mobilinternethez juthatnak 3490 forintos, illetve 5990 forintos díjért.

 

Az EU DUO Hetijegy 500 megabájt mobilinternetet tartalmaz, emellett magyar mobilhálózatok felől korlátlan, ingyenes hívásfogadást biztosít, és 100 perc magyar hívószám felé irányuló beszélgetést is tartalmaz.

 

 

EU Net 
Napijegy M

EU DUO Hetijegy

EU Net  
Hetijegy M

EU Net
Hetijegy L

Ár

1490 Ft

4990 Ft

3490 Ft

5990 Ft

Időtartam

1 nap

7 nap

Hanghívás

-

korlátlan hívásfogadás, 100 perc hívás magyar hívószámra

-

-

Adatforgalom

200 MB

500 MB

1 GB

2 GB

+ 100 MB
adatforgalom díja

+ 500 MB adatforgalom
díja

990 Ft

1990 Ft

 

Roamingolási szokások a Telenor csoport európai leányvállalatainál

 

A norvég Telenor idén júliusban 103%-os növekedést regisztrált a mobilinternet forgalmában a tavalyi év azonos hónapjához képest. A külföldre utazó norvég ügyfelek  többsége Svédországban, Dániában és Spanyolországban használja a legtöbbet mobiltelefonját.

 

Míg tavaly minden harmadik, idén már minden második ügyfél roamingolt a svéd Telenornál, a mobilinternetes adatforgalom pedig 300%-kal emelkedett tavalyhoz képest. Szabadságuk alatt a svédek leginkább élményeik megosztására használják mobiltelefonjaikat, illetve szórakoztató szolgáltatásokat vesznek igénybe. A legnépszerűbb szolgáltatások a YouTube, a Facebook, a Spotify zeneszolgáltatás és a Netflix átalánydíjas videotéka. A svéd ügyfelek többsége Dániában, Norvégiában és Spanyolországban roamingol a leginkább.

 

A dán telenorosok körében 120 százalékkal emelkedett a mobilinternetes forgalom roamingolás közben júniusban és júliusban a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan 8%-kal emelkedett a beszédhívások forgalma, az SMS-eké ugyanakkor 6%-kal csökkent. A dán Telenor ügyfelei a hálózati statisztikák alapján leginkább Svédországba, Németországba és Spanyolországba utaztak az idén nyáron.

 

A bolgár Telenor ügyfeleinek külföldi mobilinternetes forgalma idén júniusban és júliusban 240%-kal emelkedett tavaly nyárhoz képest, a beszédhívások aránya pedig 23%-kal emelkedett.

 

A Telenor szerbiai és montenegrói leányvállalatánál tavaly óta több mint duplájára nőtt a roamingolók mobilinternetes forgalma. A szerb ügyfelek többsége Montenegróban, Boszniában és Görögországban használja mobilját, míg a Telenor Montenegro ügyfeleinek többsége Szerbiába, Boszniába és Horvátországba utazik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59