Okostanteremért versenyezhetnek az általános iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 1. 10:24

A világ legnagyobb tanórája elnevezésű oktatási projekthez kapcsolódva az általános iskoláknak a szervezők olyan tudáspróbát is meghirdettek, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem a fődíja - ismertette a verseny fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára Oroszlányban.

Czunyiné Bertalan Judit - aki a térség országgyűlési képviselője is - a sajtótájékoztató előtt nyílt órát tartott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6/b. osztályának. A foglalkozáson a világ legnagyobb tanórája kezdeményezéshez kapcsolódva az ENSZ által meghirdetett globális célokról beszélgetett a diákokkal.

 


 

Az államtitkár elmondta, hogy szeptember utolsó hetében a projektben résztvevő iskolákban a világ minden részén olyan órákat tartanak, amelyeken a fenntartható fejlődést szolgáló és a Föld lakóinak legnagyobb problémáival foglalkozó célokat ismertetik meg a diákokkal. A világ legnagyobb tanórájához Magyarországon csaknem kétezer osztály csatlakozott.
 

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezést továbbgondolva országos tudáspróbát hirdetnek, amelyre felsősökből álló, háromtagú csapatok nevezhetnek egy segítő tanárral.
 

A fordulók felölelik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a sport és az információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század kérdéseihez. A verseny három online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a hét legjobb csapat jut be. A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani - ismertette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás