Kevesebb adót fizetett a Facebook, mint egy átlagos angol munkás

Czipperer Dia, 2015. október 9. 10:42

A Daily Mail számolt be róla, hogy a Facebook az elmúlt évben kevesebb adót fizetett, mint egy átlagos munkás az Egyesült Királyságban, annak ellenére, hogy 105 millió fontos hirdetési és egyéb bevételekre tett szert a vállalat.

A Facebok igencsak keveset adózott tavaly a bevételei után. Az adatok szerint összesen 4327 font adót fizetett a közösségi média óriás, miközben egy átlagos angol fizetés után (26,5 ezer font) több mint 5000 dollárt kell leadózni: összesen 5393 fontot.

 

A Daily Mail szerint a vállalat 362 angol munkatársa átlagosan, a juttatásokkal együtt 210 ezer fontot kapott kézhez a tavalyi évben. Az alacsony adóbefizetést úgy sikerült a vállalatnak elérnie, hogy tavaly 28,5 millió fontra rúgtak a veszteségek, mivel a helyi dolgozóknak 34,5 millió fontot osztottak ki bónuszként, melyeket leírtak a bevételekből.

 


A Facebook – a többi nagyvállalathoz hasonlóan (Amazon, Google) –  kihasználja a rendelkezésre álló kiskapukat, ahogy ez a jelen helyzetben is megmutatkozik. A vállalat az ír központhoz van becsatornázva, azonban a tulajdonos már egy adóparadicsomba, a Kajmán-szigetekre van bejegyezve. Így Írországban is adódtak problémák, ugyanis a 2,3 milliárd fontos globális bevételek helyett csupán 1,8 millió dollárt adóztak le.

 

A Facebook szóvivője úgy nyilatkozott, hogy megfelelnek az Egyesült Királyságbeli adózási törvényeknek, és ez igaz minden olyan országra, ahol saját irodájuk és csapatuk dolgozik. Azt is hozzátette, hogy az angol munkavállalók saját fizetésük után adóznak.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kulcsszavak: adó +céginfó Facebook

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39