4K televízióval szoktatják vissza a makikat a vadonba

forrás: Prím Online, 2015. december 8. 09:20

A nemzetközileg elismert állatmentő szervezet, a The Aspinall Foundation Sony BRAVIA 4K televíziókat állított a főemlősök ketreceibe, hogy részletes és valósághű felvételeket lássanak azok az állatok, akiket 2016-tól természetvédelmi területeken fognak szabadon engedni

Ezen a héten helyezték el a Kent-I Port Lympne rezervátum területén (Egyesült Királyság) a Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD csúcskészülékeket a gyűrűsfarkú makik és langurok ketrecébe. A kísérlet az állatvédő szervezet „Vissza a vadonba” programjának része, amelyben felvételeket mutatnak az emlősöknek 4K felbontásban természetes élőhelyeikről, Jáváról és Madagaszkárról. Ez segíti majd őket abban, hogy megismerkedjenek a vadonban lévő új otthonukkal.

 Simon Jeffrey, a Port Lympne természetvédelmi terület állatokért felelős menedzsere így beszélt a projektről: „Port Lympne-ben mindig új lehetőségeket keresünk az állataink foglalkoztatására és ösztönzésére. Sokféle technikával dolgozunk, hogy mentálisan és fizikálisan minél jobb szinten tartsuk őket. Általában az újdonságok szagokkal, ízekkel, új mászó technikákkal vagy játékokkal gazdagítják őket, de ezúttal valami mást akartunk kipróbálni, hogy lássuk, érdeklődnek-e a vadonban lévő természetes környezetük iránt.”

„Ugyan a hatalmas ketreceket úgy terveztük meg, hogy a lehető legjobban imitálják az állatok természetes élőhelyeit, úgy döntöttünk, hogy betekintést engedünk a gyűrűsfarkú makijainknak és langurjainknak abba a környezetbe, ami potenciális élőhelyükké válhat. A Sony BRAVIA 4K felbontású televízió képminősége olyan tiszta és részletes, hogy az ember szinte az esőerdőben érzi magát.”

Az új BRAVIA X90C széria lehengerlő 4K felbontást ad, bármi is jelenik meg a képernyőn. Az erős 4K X1 processzornak köszönhetően a jelenetek tisztasága és kontrasztja még inkább valósághűvé válik. Ami a színeket illeti, a Sony egyedi TRILUMINOS kijelző technológiája a színek valaha látott legnagyobb skáláját vonultatja fel a szemünk előtt, így a buja esőerdők gazdag színvilággal szinte életre kelnek.

Simon hozzátette: „2012 óta több csapattal langurt, gyűrűsfarkú makit, gibbont és jávai langurt engedtünk szabadon a Port Lympne rezervátumból és testvérparkjából, a Howletts Wild Animal Park-ból, hogy megvédjük a jávai erdőket. Ezt a bizonyos langurcsapatot a tervek szerint 2016-ban fogjuk szabadon engedni."

"Noha egy ideje szorosan együttműködünk a madagaszkári helyi közösségekkel, még soha nem engedtünk szabadon fogságban született makikat ezen a különleges szigeten. A kutatásaink és előzetes feltérképezéseink sikeresen zárultak, és most nagyon izgatottak vagyunk, hiszen először engedünk vissza fogságban született makikat a vadonba, ahová tartoznak.”
 

Kulcsszavak: Sony TV televízió 4K

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Válasszunk magunknak csillagot

Virtuálisan barangolva az idei online CES-en az egyik kedvencem a csillagok vizsgálatát egyszerűvé és okossá varázsló Vespera, amely a francia startup, a Vaonis legújabb - immár második verziójú - távcső-fejlesztése.

2021. január 14. 11:04

Tordai István a magyar James Bond

Ritkaságszámba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.

2021. január 6. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05