Prémium teljesítményű Samsung processzor középkategóriás telefonokhoz

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 16:44

A félvezető technológiában élen járó Samsung Electronics bemutatta Exynos 7 Octa processzorcsaládjának legújabb tagját, az Exynos 7 Octa 7870-et. A 14 nanométeres FinFET technológiára épülő Exynos 7 Octa 7870 processzort a jövő középkategóriás okostelefonjaihoz és egyéb mobil eszközeihez fejlesztették ki. 

„A megnövelt teljesítménynek és energiahatékonyságnak köszönhetően arra számítunk, hogy az új Exynos 7 Octa 7870 processzorunk széles körben fog elterjedni a középkategóriás mobileszközök piacán – mondta el Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI marketingért felelős igazgatóhelyettese. –  A felhasználók eddig még sosem tapasztalt teljesítményt élhetnek át, hiszen ez az első 14 nanométeres technológiával épült lapka az ilyen típusú mobileszközök számára.”

 

A Samsung többszörösen is megerősítette vezető pozícióját a mobileszközökre gyártott egylapkás rendszerek piacán, az iparág első 14 nanométeres FinFET technológiára épülő processzorának, az Exynos 7 Octa 7420 megalkotásával, illetve  elmúlt hónapban bejelentett LTE Rel. 12 Cat12/13 modemmel és egyedi tervezésű CPU-val készült, Exynos 8 Octa 8890 processzorával.

 

A Samsung a piacon elsőként alkalmaz 14 nanométeres FinFET technológiájú processzorokat középkategóriás mobileszközökben. Az eddig csak prémium osztályú Exynos processzoroknál alkalmazott technológia most már az alsóbb kategóriák esetében is elérhető. A Samsung a mobilgyártók számára olyan egylapkás megoldást kínál a középkategóriás eszközök gyártásához, amely biztosítja az élvonalbeli teljesítményt, az energiahatékonyságot és az optimális tartománykezelést. Az új Exynos 7 Octa 7870 adott teljesítményszinten 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a 28 nanométeres High-k Metal Gate technológiájú egylapkás processzorok. 

 

Az Exynos 7 Octa 7870 nyolc 1,6 GHz Cortex-A53 típusú maggal és LTE Cat.6 2CA modemmel szerelték fel, ami lehetővé teszi a 300Mbps-os letöltési sebességet biztosító FDD-TDD aggregált szolgáltató-oldali szabvány használatát, a nagyobb hálózati rugalmasság érdekében. A multimédiás funkciókat tekintve a processzor egyaránt támogatja a  1080p 60fps-es videó lejátszást és a WUXGA (1920x1200) képernyő felbontást. A képi jel-feldolgozó (ISP) egyaránt lehetőséget kínál hátlapi és előlapi kamerákkal rögzített nagyfelbontású, akár 16 megapixeles képek, illetve 8 megapixeles kétkamerás üzemmódban rögzített fotók készítésére is. A GNSS megoldásnak köszönhetően az új processzor gyors ’első rögzítési’ (TTFF) funkciót biztosít, amely erőteljesebb mobilélményt  nyújt a helyfüggő szolgáltatások közötti még pontosabb és gyorsabb váltások miatt. 

 

Az Exynos 7 Octa 7870 tömeggyártása 2016 első negyedévében kezdődik. 

Kulcsszavak: processzor Samsung

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58