Prémium teljesítményű Samsung processzor középkategóriás telefonokhoz

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 16:44

A félvezető technológiában élen járó Samsung Electronics bemutatta Exynos 7 Octa processzorcsaládjának legújabb tagját, az Exynos 7 Octa 7870-et. A 14 nanométeres FinFET technológiára épülő Exynos 7 Octa 7870 processzort a jövő középkategóriás okostelefonjaihoz és egyéb mobil eszközeihez fejlesztették ki. 

„A megnövelt teljesítménynek és energiahatékonyságnak köszönhetően arra számítunk, hogy az új Exynos 7 Octa 7870 processzorunk széles körben fog elterjedni a középkategóriás mobileszközök piacán – mondta el Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI marketingért felelős igazgatóhelyettese. –  A felhasználók eddig még sosem tapasztalt teljesítményt élhetnek át, hiszen ez az első 14 nanométeres technológiával épült lapka az ilyen típusú mobileszközök számára.”

 

A Samsung többszörösen is megerősítette vezető pozícióját a mobileszközökre gyártott egylapkás rendszerek piacán, az iparág első 14 nanométeres FinFET technológiára épülő processzorának, az Exynos 7 Octa 7420 megalkotásával, illetve  elmúlt hónapban bejelentett LTE Rel. 12 Cat12/13 modemmel és egyedi tervezésű CPU-val készült, Exynos 8 Octa 8890 processzorával.

 

A Samsung a piacon elsőként alkalmaz 14 nanométeres FinFET technológiájú processzorokat középkategóriás mobileszközökben. Az eddig csak prémium osztályú Exynos processzoroknál alkalmazott technológia most már az alsóbb kategóriák esetében is elérhető. A Samsung a mobilgyártók számára olyan egylapkás megoldást kínál a középkategóriás eszközök gyártásához, amely biztosítja az élvonalbeli teljesítményt, az energiahatékonyságot és az optimális tartománykezelést. Az új Exynos 7 Octa 7870 adott teljesítményszinten 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a 28 nanométeres High-k Metal Gate technológiájú egylapkás processzorok. 

 

Az Exynos 7 Octa 7870 nyolc 1,6 GHz Cortex-A53 típusú maggal és LTE Cat.6 2CA modemmel szerelték fel, ami lehetővé teszi a 300Mbps-os letöltési sebességet biztosító FDD-TDD aggregált szolgáltató-oldali szabvány használatát, a nagyobb hálózati rugalmasság érdekében. A multimédiás funkciókat tekintve a processzor egyaránt támogatja a  1080p 60fps-es videó lejátszást és a WUXGA (1920x1200) képernyő felbontást. A képi jel-feldolgozó (ISP) egyaránt lehetőséget kínál hátlapi és előlapi kamerákkal rögzített nagyfelbontású, akár 16 megapixeles képek, illetve 8 megapixeles kétkamerás üzemmódban rögzített fotók készítésére is. A GNSS megoldásnak köszönhetően az új processzor gyors ’első rögzítési’ (TTFF) funkciót biztosít, amely erőteljesebb mobilélményt  nyújt a helyfüggő szolgáltatások közötti még pontosabb és gyorsabb váltások miatt. 

 

Az Exynos 7 Octa 7870 tömeggyártása 2016 első negyedévében kezdődik. 

Kulcsszavak: processzor Samsung

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08