Az Ericsson és az AWS globális együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 13:39

Az Ericsson és az Amazon Web Services – az Amazon.com online szolgáltatásainak gyűjteménye – a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hogy globális üzleti, technológiai és szolgáltatási együttműködést tervez. Az együttműködés célja a telekommunikációs szolgáltatók felhőszolgáltatásra való áttérésének elősegítése.

Az új technológiák, mint a szélessávú mobilinternet és a felhőszolgáltatások átalakították a piacot. Ma a vezető telekommunikációs vállalatok arra törekszenek, hogy kihasználják az olyan új lehetőségeket, mint az IoT és a Big Data-elemzés. Az ezek általuk nyújtott előnyök segítségével növelik a termelékenységüket, a hatékonyságukat és az agilitásukat, emellett csökkentik a rendszerek összetettségét és kockázatát, így egyedi értéket teremtenek a felhasználók számára. 

 

Az Ericsson és az AWS együttműködése segít a szolgáltatóknak e lehetőségek kihasználásában, közelebb hozza egymáshoz a mobil-infrastruktúrát és a felhőszolgáltatásokat, az alkalmazásfejlesztőknek és szolgáltatóknak pedig olyan eszközöket nyújt, amelyekkel felgyorsítható az innováció. 

 

A bejelentés részeként az Ericsson létrehozza Amazon Web Services Cloud globális szakértői csapatát, illetve felhőszolgáltatási innovációs központokat nyit ügyfeleivel, az AWS pedig támogatást nyújt az Ericsson tevékenységéhez. Az Ericsson 25000 kutatási és fejlesztési mérnökével és 66000  szolgáltatásokat végző szakemberével járul hozzá a sikerhez – több, mint 17000 tanácsadóval és rendszerintegrátorral évente 1500 projekt teljesítésével a világ számos pontján.

 

Az Ericsson felhőszolgáltatási innovációs központokat alapít a szolgáltatókkal. A közös munka már meg is kezdődött az ausztrál Telstra vállalattal, amely az első felhőszolgáltatási innovációs központnak fog otthont adni a Gurrowa Innovációs Laboratóriumban, Melbourne-ben. 

 

Az Ericsson és az Amazon Web Services szorosan együttműködik a szolgáltatókkal, hogy megfelelő felhőalkalmazási keretrendszert hozzon létre az egyedi üzleti célok elérésére. A vállalatok közös munkájának célja, hogy felgyorsítsák a felhőszolgáltatásokra való áttérést az átállást segítő programokkal, az adatközpontok megerősítésével és az alkalmazások áttelepítésével.

 

Ezenkívül az Ericsson az Amazon Web Services szolgáltatásait és tapasztalatát felhasználva olyan megoldásokat is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára új lehetőségek és vonzó, új, felhőhöz kapcsolódó ajánlatok létrehozását. Ilyenek például:

  • Végpontok közötti biztonság és az adatforgalom kezelése a mobilhálózatoktól és a helyszíni infrastruktúrától az AWS Cloudig
  • Megbízható felhő és munkaterhelés-kezelés a helyi infrastruktúrán és az AWS Cloudon egyaránt
  • Az AWS adattárolási szolgáltatásaihoz tartozó átjárószolgáltatások elhelyezése a kommunikációs szolgáltatóknál, amelyek segítenek a helyi jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelésben 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás