Az Ericsson és az AWS globális együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 13:39

Az Ericsson és az Amazon Web Services – az Amazon.com online szolgáltatásainak gyűjteménye – a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hogy globális üzleti, technológiai és szolgáltatási együttműködést tervez. Az együttműködés célja a telekommunikációs szolgáltatók felhőszolgáltatásra való áttérésének elősegítése.

Az új technológiák, mint a szélessávú mobilinternet és a felhőszolgáltatások átalakították a piacot. Ma a vezető telekommunikációs vállalatok arra törekszenek, hogy kihasználják az olyan új lehetőségeket, mint az IoT és a Big Data-elemzés. Az ezek általuk nyújtott előnyök segítségével növelik a termelékenységüket, a hatékonyságukat és az agilitásukat, emellett csökkentik a rendszerek összetettségét és kockázatát, így egyedi értéket teremtenek a felhasználók számára. 

 

Az Ericsson és az AWS együttműködése segít a szolgáltatóknak e lehetőségek kihasználásában, közelebb hozza egymáshoz a mobil-infrastruktúrát és a felhőszolgáltatásokat, az alkalmazásfejlesztőknek és szolgáltatóknak pedig olyan eszközöket nyújt, amelyekkel felgyorsítható az innováció. 

 

A bejelentés részeként az Ericsson létrehozza Amazon Web Services Cloud globális szakértői csapatát, illetve felhőszolgáltatási innovációs központokat nyit ügyfeleivel, az AWS pedig támogatást nyújt az Ericsson tevékenységéhez. Az Ericsson 25000 kutatási és fejlesztési mérnökével és 66000  szolgáltatásokat végző szakemberével járul hozzá a sikerhez – több, mint 17000 tanácsadóval és rendszerintegrátorral évente 1500 projekt teljesítésével a világ számos pontján.

 

Az Ericsson felhőszolgáltatási innovációs központokat alapít a szolgáltatókkal. A közös munka már meg is kezdődött az ausztrál Telstra vállalattal, amely az első felhőszolgáltatási innovációs központnak fog otthont adni a Gurrowa Innovációs Laboratóriumban, Melbourne-ben. 

 

Az Ericsson és az Amazon Web Services szorosan együttműködik a szolgáltatókkal, hogy megfelelő felhőalkalmazási keretrendszert hozzon létre az egyedi üzleti célok elérésére. A vállalatok közös munkájának célja, hogy felgyorsítsák a felhőszolgáltatásokra való áttérést az átállást segítő programokkal, az adatközpontok megerősítésével és az alkalmazások áttelepítésével.

 

Ezenkívül az Ericsson az Amazon Web Services szolgáltatásait és tapasztalatát felhasználva olyan megoldásokat is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára új lehetőségek és vonzó, új, felhőhöz kapcsolódó ajánlatok létrehozását. Ilyenek például:

  • Végpontok közötti biztonság és az adatforgalom kezelése a mobilhálózatoktól és a helyszíni infrastruktúrától az AWS Cloudig
  • Megbízható felhő és munkaterhelés-kezelés a helyi infrastruktúrán és az AWS Cloudon egyaránt
  • Az AWS adattárolási szolgáltatásaihoz tartozó átjárószolgáltatások elhelyezése a kommunikációs szolgáltatóknál, amelyek segítenek a helyi jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelésben 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40