Az Ericsson és az AWS globális együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 13:39

Az Ericsson és az Amazon Web Services – az Amazon.com online szolgáltatásainak gyűjteménye – a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hogy globális üzleti, technológiai és szolgáltatási együttműködést tervez. Az együttműködés célja a telekommunikációs szolgáltatók felhőszolgáltatásra való áttérésének elősegítése.

Az új technológiák, mint a szélessávú mobilinternet és a felhőszolgáltatások átalakították a piacot. Ma a vezető telekommunikációs vállalatok arra törekszenek, hogy kihasználják az olyan új lehetőségeket, mint az IoT és a Big Data-elemzés. Az ezek általuk nyújtott előnyök segítségével növelik a termelékenységüket, a hatékonyságukat és az agilitásukat, emellett csökkentik a rendszerek összetettségét és kockázatát, így egyedi értéket teremtenek a felhasználók számára. 

 

Az Ericsson és az AWS együttműködése segít a szolgáltatóknak e lehetőségek kihasználásában, közelebb hozza egymáshoz a mobil-infrastruktúrát és a felhőszolgáltatásokat, az alkalmazásfejlesztőknek és szolgáltatóknak pedig olyan eszközöket nyújt, amelyekkel felgyorsítható az innováció. 

 

A bejelentés részeként az Ericsson létrehozza Amazon Web Services Cloud globális szakértői csapatát, illetve felhőszolgáltatási innovációs központokat nyit ügyfeleivel, az AWS pedig támogatást nyújt az Ericsson tevékenységéhez. Az Ericsson 25000 kutatási és fejlesztési mérnökével és 66000  szolgáltatásokat végző szakemberével járul hozzá a sikerhez – több, mint 17000 tanácsadóval és rendszerintegrátorral évente 1500 projekt teljesítésével a világ számos pontján.

 

Az Ericsson felhőszolgáltatási innovációs központokat alapít a szolgáltatókkal. A közös munka már meg is kezdődött az ausztrál Telstra vállalattal, amely az első felhőszolgáltatási innovációs központnak fog otthont adni a Gurrowa Innovációs Laboratóriumban, Melbourne-ben. 

 

Az Ericsson és az Amazon Web Services szorosan együttműködik a szolgáltatókkal, hogy megfelelő felhőalkalmazási keretrendszert hozzon létre az egyedi üzleti célok elérésére. A vállalatok közös munkájának célja, hogy felgyorsítsák a felhőszolgáltatásokra való áttérést az átállást segítő programokkal, az adatközpontok megerősítésével és az alkalmazások áttelepítésével.

 

Ezenkívül az Ericsson az Amazon Web Services szolgáltatásait és tapasztalatát felhasználva olyan megoldásokat is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára új lehetőségek és vonzó, új, felhőhöz kapcsolódó ajánlatok létrehozását. Ilyenek például:

  • Végpontok közötti biztonság és az adatforgalom kezelése a mobilhálózatoktól és a helyszíni infrastruktúrától az AWS Cloudig
  • Megbízható felhő és munkaterhelés-kezelés a helyi infrastruktúrán és az AWS Cloudon egyaránt
  • Az AWS adattárolási szolgáltatásaihoz tartozó átjárószolgáltatások elhelyezése a kommunikációs szolgáltatóknál, amelyek segítenek a helyi jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelésben 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46