Három új ívelt monitorral bővül a Samsung termékpalettája

forrás: Prím Online, 2016. március 1. 11:14

A Samsung Electronics bemutatta ívelt monitor termékpalettája új tagjait, a 27 colos CF591, valamint a 23,5 és 27 colos méretben egyaránt kapható CF390 modelleket. A Samsung új ívelt kijelzői mind az üzleti, mind az egyéni felhasználók sokrétű multimédiás és párhuzamos munkavégzés során felmerülő igényeit kielégítik, miközben hosszú távú használatra is kényelmes vizuális környezetet teremtenek.

Mióta a Samsung 2014-ben piacra dobta az iparág első ívelt LED monitorát, folyamatosan azon dolgozik, hogy a dizájn tökéletesítésével kiszolgálja a különböző felhasználói csoportok egyre növekvő igényeit. Az új CF591 és CF390 modellekben megtalálhatóak a Samsung legújabb innovációi, úgymint az 1800R, azaz 1 800 mm-es sugarú ív és a továbbfejlesztett, emberi szem formájához igazodó, optimális képmegjelenítés.

Az új, ívelt monitorok Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában márciustól, a további piacokon áprilistól lesznek elérhetőek.

 

 

„Legyen szó munkáról vagy játékról, a felhasználók egyre élvezetesebb és magával ragadóbb vizuális élményre vágynak, amelyet az ívelt kijelzők képesek megadni számukra” – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának szenior alelnöke. – „Az élvonalbeli ívelt kijelzőink bevezetése jól jelzi az elkötelezettségünket a folyamatos innováció és a minden környezetben tökéletes vizuális élmény iránt.”

 

Vizuális élmény, amely kíméli a szemet

A Samsung új, ívelt monitorai rengeteg új tulajdonsággal bírnak, amelyekkel tovább csökkenthető a tükröződés és a szem elfáradása, ennek köszönhetően a felhasználók hosszabb időn át tudják kényelmesen használni őket. A CF591 és CF390 modellek kijelzői alkalmazzák a Samsung villódzásmentes technológiáját, ami kiküszöböli a folyamatos, az emberi szemnek megerőltető apró megszakításokat. Az Eye Saver Mode kiegészítő beállítás pedig véd a káros kékfény kibocsátás ellen is. Mindhárom monitor a HDMI csatlakozón felül rendelkezik beágyazott AMD FreeSync technológiával, amely a felhasználó AMD grafikus kártyáival szinkronizálja a kijelző frissítési gyakoriságát, így csökkentve a játék és szórakozás során a beviteli adatok késleltetését, akadozását és esetleges lemaradását az interaktív videós tartalmak esetében.

 

Az egyenletes megjelenítés érdekében a Samsung CF591 és CF390 monitorok széles, 178 fokos látószöget nyújtanak. Ez a kiterjesztett láthatóság biztosítja, hogy a felhasználók a teljes vizuális tartományt kevesebb szemmozgatással élvezhessék a helyiség több pontjáról is.

 

Gazdag, élénk színmegjelenítés

Az optimális ív, a széles látószög, a prémium színmegjelenítési képesség valamint a pontosságot támogató jellemzők ötvözésével a Samsung ívelt kijelzői még a legapróbb vizuális részletet is életre keltik. A kijelzők 3000:1-es statikus kontrasztaránya közel háromszor nagyobb, mint a piacon kínált szabványos monitoroké, emellett mélyebb fekete és tisztább fehér színt képesek megjeleníteni. Mindhárom monitorban a Samsung vezető Vertical Alignment (VA) panel technológiája csökkenti a fekete fény szivárgásának mértékét, így azok sokkal teljesebb, magas minőségű képet sugároznak.

 

Az élénk képrészletekért a Samsung aktív színkristály technológiájával felszerelt CF591 monitor 119 százalékos sRGB (standard RGB) megjelenítésre képes. Ezzel a hagyományos monitorokhoz képest a színek árnyalatának jóval szélesebb skálája és minősége jelenik meg a képernyőn, ami ezáltal élettelibb képet közvetít a nézők felé.

 

 

A Samsung Game Mode beállítása az aktuális videójáték követelményeihez szabja a képi feltételeket, így szükség szerint világosítja vagy sötétíti a kijelzőt, miközben minimalizálja annak akadozását és szaggatását. Ezek az előnyök, ötvözve az ívelt kijelzővel azt az érzést keltik a játékosokban, mintha a kijelző körbevenné őket, így a játékélmény sokkal valósághűbb. A CF591 monitor a biztonság, a minőség és a teljesítmény tekintetében nemrég megkapta az UL (Underwriters Laboratories) jóváhagyását, amit egy szigorú, az ívelt dizájnt, a színmegjelenítést és a látószöget is érintő tesztelési folyamat előzött meg.

 

Fényes, stílusos dizájn

A Samsung CF591 és CF390 ívelt monitorokat határtalan, vékony kávás dizájn jellemzi, amely megszünteti a vizualitás határait és zavartalan nézői környezetbe repíti a felhasználókat. Ez a kifinomult, korlátok nélküli kialakítás azt az érzetet kelti, hogy a képernyő tartalma lebeg a térben, így sokkal magával ragadóbb és lebilincselőbb megjelenítést biztosít.

 

A Samsung új monitorai egyszerre praktikusak és szépek, így bármely irodai asztalon és otthoni szórakoztató egységgel kompatibilis kiegészítők. Mindhárom monitor fémes, ezüst elülső résszel és fényes, fehér hátlappal bír, amelyek hangsúlyossá teszik az ívelt dizájnt. A kör alakú talp hangsúlyozza a lábazat stílusát, miközben stabil támogatást is biztosít a monitoroknak. A CF390 kijelzője emellett ergonomikusan dönthető és forgatható, így a felhasználók beállíthatják a számukra ideális magasságot és nézési szöget.

 

Egy minden-egyben szórakoztató központ

Megerősített hangminőségével és sokoldalú összekapcsolhatóságával a CF591 és CF390 modellek a képernyőn megjelenő tartalmat nem csak vizuális élménnyé alakítják. A CF591 monitor két beépített 5W-os hangszóróval rendelkezik, amely gazdag hangminőséget nyújt és megszünteti a nagy hangfalak és a kábelek okozta káoszt az íróasztalokon. Mindhárom modell rendelkezik beágyazott HDMI és D-Sub port csatlakozókkal, illetve a CF591-ben található Display Port is, így biztosított a könnyű összekapcsolódás és zökkenőmentes, vizuális folytonosság a monitorok és a felhasználók számítógépei és játékkonzoljai között.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás